Начална страница / Местна политика / Калоян Паргов: Категорично сме против провеждането на Луковмарш в София

Калоян Паргов: Категорично сме против провеждането на Луковмарш в София

 

“Няма да допуснем София да стане столица на фашизма в Европа“ , се казва в прочетената от председателя на групата на БСП в Столичен общински съвет и лидер на БСП София Калоян Паргов декларация по време на проведеното вчера заседание на СОС.

Декларацията е от името на групата на БСП в общинския съвет. Социалистите са против провеждането на Луковмарш в столицата.

В декларацията се посочва, че когато в Европа и света се надигат ксенофобски прояви, България не остава встрани от тях, което е жалко, защото българите никога не са толерирали „такава мракобесна идеология, каквато е „кафявата чума“. Като доказателство за това са редицата прояви отбелязващи 75 години от историческия факт – спасяването на евреите в България от концентрационните лагери. Но въпреки това, отново се готви „парад на омразата Луковмарш”, се посочва в декларацията.

Общинските съветници от БСП в СОС считат за грешка ако бъде допуснато той да се проведе „с участието на поддръжници на личност и идеология, която символизира най-мрачните моменти от европейската история от 20-и век – времена, които в действителност създадоха нуждата от Обединена Европа като гарант катастрофата да не се повтори”, се казва още в декларацията.

Групата на социалистите в СОС иска от кмета на столицата Йорданка Фандъкова да изрази ясно позицията си за „парада на омразата” и да направи всичко възможно той да не се проведе. Освен това, СОС да излезе с декларация, с която „категорично се противопоставя на провеждането на Луковмарш в столицата и осъжда всички профашистки и националистки прояви на територията на София”, пише в декларацията.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Приключиха ремонти на училища и детски градини в 18 столични района

Летните ремонти на учебни и детски заведения завършиха в предвидения срок и сградите са готови …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *