Начална страница / Местна политика / Милка Христова: Има начини за справяне с мръсния въздух в София
Милка Христова

Милка Христова: Има начини за справяне с мръсния въздух в София

Според Милка Христова (БСП) – заместник-председател на Столичен общински съвет, има и други методи за борба със замърсяването на въздуха в столицата, но те не са сред мерките, приети от СОС, информираха от пресцентъра на БСП – София.

Христова каза основната слабост на тези мерки – че не са за изобщо недопускане на замърсяването на въздуха, а срещу  последствието от него. Тя счита, че общината в София е трябвало да потърси съдействие от държавата и със законодателни промени да постигне желания резултат, касаещ автомобилния трафик и отопление в домакинствата, за да не са необходими мерки. Христова се надява апелът на общината да не се използват личните автомобили да стигне до хората, но имайки предвид народопсихологията ни, счита че това едва ли ще стане.

Приетите мерки срещу замърсяването на въздуха са все пак някакво начало, но това едва ли ще удовлетвори хората, живеещи в замърсените райони.

Заместник – председателят на СОС предлага да се изменят договорите при ползване на общински жилища. Това мнение е породено от самите граждани – инициативните комитети от кварталите „Люлин“ и „Красна поляна“. Ползвателите на общинските жилища са преди всичко във Виетнамските общежития в „Красна поляна“ и гражданите смятат, че те са главните причинители на замърсяването на въздуха в София.

Христова мисли, че в договорите на наемателите трябва да има клауза за санкции при използването на такива горива, които са в противоречие с наредбата за изгаряне на отпадъци, която да е дори освобождаване на жилището. Държавата също може да съдейства като отпусканите пари за енергийна помощ са предназначени само за домакинства, които се отопляват с електричество или са на централно парно.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Приключиха ремонти на училища и детски градини в 18 столични района

Летните ремонти на учебни и детски заведения завършиха в предвидения срок и сградите са готови …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *