Начална страница / Местна политика / Столичният общинар Карлос Контрера: МВР да провери за радикализация на протестите
Карлос Контрера

Столичният общинар Карлос Контрера: МВР да провери за радикализация на протестите

Общинският съветник от Столичен общински съвет, председател на групата „Патриоти за София“ в съвета и зам.-председател на постоянната комисия „Обществен ред и сигурност” Карлос Контрера (ВМРО) изрази становището си относно статията във в. „Труд“ „Кръв и бой обсъждат протестърите в интернет“.

Контрера каза, че отправените призиви от „уж екоорганизации и уж еколози“ за насилия, за бой на протестиращите, за вземане на властта с кръв, трябва да е някакъв знак за съответните институции. Той недоумява защо доста медии не ги смятат за важни. Или се манипулира обществото за „добрите протестиращи и за лошите (всички останали)“.

За общинският съветник е ясно, че протестите „За Пирин“ са политически сценарий и трябва да бъде установено дали тези, които цитира в статията си в. „Труд“ смятат да организират безредици. Това – казва Контрера, го кара да поиска от СО данни за минали и предстоящи протести на еколозите, защото според него блокирането на кръстовищата не им е било разрешено, но е факт. Това създава неудобство за останали хора, поради своеволията на някои от протестиращите.

Според него, тяхната цел е да предизвикат напрежение. А МВР вече трябва да знае дали няма да ескалира протеста. Контрера смята, че ако политическите партии ДСБ, „Да, България“, Зелените не стоят зад призивите за „кръв и насилие по улиците, за сваляне на властта, едва ли не с някакъв бунт“ трябва да се разграничат от тях. “ Но ако те стоят зад тях, „трябва да бъде проучено дали самите те или техни ръководители и членове не организират подобни акции за нарушаване на обществения ред и кой финансира тези упражнения“, допълва общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

СОС не прие идеята за обособяване на част от ул. „Алабин“ като пешеходна зона

На заседанието си СОС прие решение за обособяване на две нови пешеходни зони в София, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *