Начална страница / Още / Жители на „Младост“ и „Дървеница“ почистваха в София парк „Въртопо“

Жители на „Младост“ и „Дървеница“ почистваха в София парк „Въртопо“

Те искат по-строг контрол и санкции за нарушителите

 

Пролетно почистване направиха на парк „Въртопо“ жители на столичните квартали „Младост“ и „Дървеница“. Тук има общински и частни имоти. От район „Младост“ желаят паркът да стане добре поддържан. Край реката на един от най-красивите и зелени местности в София – парк „Въртопо“ част от отпадъците, които бяха намерени са колело и стара детска количка.

Живеещите в района искат контролът за изхвърлени отпадъци в природата да бъде по-сериозен и съответно санкциониране на нарушителите. Те настояват и за видеонаблюдение. Десислава Иванчева – кмет на район „Младост“ каза, че тази инвестиция е скъпа. Преди това хората трябва да разберат, че вредят не само на природата, но и на себе си.

На тези които искат, от район „Младост“ им раздават луковички на цветя, за да ги засеят в градинките пред блоковете си. Освен това и боя, с която да боядисат пейките и да освежат детските площадки пред жилищата си. Домоуправителите могат да кандидатстват по програма „Зелена София“ за облагородяване на зелени площи и междублокови пространства, като получат безвъзмездна помощ.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Лифтовете на Витоша не работят

Лифтовите съоръжения на Витоша не работят заради силния вятър. Това предупреждават от ПСС, цитирани от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *