Начална страница / Още / Жители на „Младост“ и „Дървеница“ почистваха в София парк „Въртопо“

Жители на „Младост“ и „Дървеница“ почистваха в София парк „Въртопо“

Те искат по-строг контрол и санкции за нарушителите

 

Пролетно почистване направиха на парк „Въртопо“ жители на столичните квартали „Младост“ и „Дървеница“. Тук има общински и частни имоти. От район „Младост“ желаят паркът да стане добре поддържан. Край реката на един от най-красивите и зелени местности в София – парк „Въртопо“ част от отпадъците, които бяха намерени са колело и стара детска количка.

Живеещите в района искат контролът за изхвърлени отпадъци в природата да бъде по-сериозен и съответно санкциониране на нарушителите. Те настояват и за видеонаблюдение. Десислава Иванчева – кмет на район „Младост“ каза, че тази инвестиция е скъпа. Преди това хората трябва да разберат, че вредят не само на природата, но и на себе си.

На тези които искат, от район „Младост“ им раздават луковички на цветя, за да ги засеят в градинките пред блоковете си. Освен това и боя, с която да боядисат пейките и да освежат детските площадки пред жилищата си. Домоуправителите могат да кандидатстват по програма „Зелена София“ за облагородяване на зелени площи и междублокови пространства, като получат безвъзмездна помощ.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Обявиха второто класиране на кандидат-студентите за 2018/19 г. в СУ

Софийският университет обяви второто класиране на кандидат-студентите за учебната 2018/2019 г. От първото класиране 4 248 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *