Начална страница / Райони на София / район "Красна поляна", СО / Пореден протест срещу „Виетнамското общежитие“ в „Красна поляна“
кадър: Bulgaria ON AIR

Пореден протест срещу „Виетнамското общежитие“ в „Красна поляна“

Жители на ж.к. „Красна поляна“ снощи излязоха на нов протест срещу „Виетнамските общежития“.

Причината за недоволството е същата – мръсният въздух в квартала и „бездействието на СО“ относно проблема с „Виетнамските общежития“.

Мястото на събитието по традиция бе отново при кръстовището между ул. „Добротич“ и бул. „Никола Мушанов“

А на 31  март гражданите са решили да се съберат и с метли и лопати да почистват квартала в знак на протест, а и заради самото почистване.

По спирки, ел. табла и др. в „Красна поляна“ са разлепили специално приготвени от тях плакати за насроченото за 31 март мероприятие. Целта да се привлече вниманието и повече хора да се присъединят към тях.

Пред камерите на Bulgaria ON AIN един от организаторите сподели следното: „Агитираме на 31-и да излезем всички, да почистим междублоковите пространства и където има мръсотия“. Хората споделиха, че ще чистят и около „Виетнамските общежития“, но вътре в самите тях няма да влизат. „Просто няма как да влезем в това гето за да го почистим“, добавят недоволстващите граждани.

Организаторите къде на шега, къде на сериозно призовават и живеещите във „Виетнамските общежития“ да излязат и да чистят заедно с тях. „Да ни покажат, че тези граждани са всъщност съвестни граждани“ бяха думите им.

Недоволните вече са престанали да броят колко пъти са излизали да протестират, но изразиха твърдо намерение да продължават да го правят до разрешаване на проблема.

„Непрекъснато звъня в общината и казвам – тук има несъбран смет, около контейнерите се образуват камари от боклуци“, каза друг от организаторите на протеста. А тези боклуци не се събират навреме. После идват, събират ги и ги горят в квартала. И вследствие въздуха се замърсява още повече.

Основното искане на хората от  ж.к. „Красна поляна“ е СОС да се ангажира „с краен срок за премахването на гетото“.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Повече от 50 вече са болните от хепатит „А“ във „Факултета“

Към края на месец август, според информация от Столичната регионална здравна инспекция, болните от хепатит …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *