Начална страница / Райони на София / район "Младост", СО / Цирк се разположи до църква в „Младост“ с позволението на Иванчева
източник: Днес

Цирк се разположи до църква в „Младост“ с позволението на Иванчева

Жителите на столичния квартал „Младост“, както и свещеникът на църквата „Рождество Христово.“ са възмутени от решението шатрата на цирк да бъде разположена в двора на местната църква. Разрешението за това е дадено от кмета Десислава Иванчева.

Става ясно, че кметството не е изпълнило даденото обещание да прави анкета сред жителите на района какво да бъде раполагано върху църковния терен, пише Днес.

Монтирането на цирковата шатра изненадало Владимир Клисуров, който временно заемаше поста кмет на „Младост“.
От кметството твърдят, че веднага след като разбрали какво се случва, попитали учителката от неделното училище в храма дали това ще е проблем. След като било потвърдено, че не съществува проблем, не направили нищо, за да преместят цирка.

В същото време отец Димитър не бил уведомен за този раговор. Той споделя, че не може да изгони цирка, тъй като това е общинска собственост и няма право да се разпорежда с нея. Всички проблеми на църквата започнали с издигането на Иванчева на кметското място.

Отецът е обсъдил въпроса за енорийския център и проблемите покрай него с омбудсмана Мая Манолова и главния архитект на столицата.

От кметството са категорични, че желанията на хората от храма ще бъдат чути, но има идея до сградата на църквата да се построи културен център.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

В район „Младост“ са горди с инициативата „Детско полицейско управление“

В 82 ОУ „Васил Априлов“ в кв. „Горубляне“ бе поставено началото на една интересна обществено- …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *