Начална страница / Райони на София / район "Витоша", СО / Йорданка Фандъкова и Теодор Петков провериха язовирите „Мрамор“, „Мърчаево“ и „Суходол 2“ (СНИМКИ)

Йорданка Фандъкова и Теодор Петков провериха язовирите „Мрамор“, „Мърчаево“ и „Суходол 2“ (СНИМКИ)

Осигуряваме 24-часово наблюдение на общинските язовири и в момента се извършва контролирано изпускане на язовирите „Мрамор“, „Мърчаево“ и „Суходол 2“. Обстановката на територията на общината е спокойна. Всяка година почистваме язовирните стени и 500-метровите участъци под преливните съоръжения, написа Фандъкова в социалните мрежи.

Язовир „Мърчаево“ е един от общинските язовири, на който през 2012 г. извършихме основен ремонт с финансовата подкрепа и на Междуведомствената комисия. Изграден е стоманобетонов парапет, ремонтирана е облицовката на преливното съоръжение и отвеждащия канал. За наблюдение на язовирната стена и хидротехническите съоръжения към нея е изградена контролно-измервателна система.
Всяка година изпълняваме и програма за почистване на речните корита. През 2017 г. почистихме 117 км речни участъци, включително 5 км от река Искър в район „Кремиковци“, както и водостоците на „Софийски околовръстен път“. Тази година сме планирали почистване на 85 км.

Снимки – Geo Kalev
Снимки – Geo Kalev
Снимки – Geo Kalev

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Столица.bg

Виж също

Инж. Теодор Петков: В най-зеленият район на София до краяна 2018 г. няма да има нито едно несанирано училище (ВИДЕО)

На „Форум ГРАДЪТ 2017“ кметът на столичния район „Витоша” инж. Теодор Петков, каза, че в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *