Начална страница / Райони на София / район "Витоша", СО / Обитателите на жилищен комплекс „Витоша парк“ може да изгубят достъп до домовете си

Обитателите на жилищен комплекс „Витоша парк“ може да изгубят достъп до домовете си

„Живущите в столичният комплекс „Витоша парк“ остават без достъп до домовете си, сигнализираха потърпевши собственици“, предаде в новинарската си емисия БТВ.

Единственото място позволяващо влизане в жилищните имоти в комплекса е отстоящият до Симеоновият лифт паркинг „Витоша ски“,  който е собственост на едноименната частна фирма. По информацията на обитателите на комплекса, собственика на паркинга е предприел заграждането му и са спуснали бариерата.

Разстроената софиянка Ваня Кирова изрази гняв и недоумение как подобни нелепици могат да се случват в 21-ви век. „Ние сме си купили апартамент с АКТ 16, и след три години аз разбирам…че аз не мога да си вляза в имота“ каза пред репортера на БТВ гражданката.

Павлина Милошева, адвокат на жителите в комплекса заяви, че първоначалният договор между строителната фирма и „София ски“ е бил за временно преминаване срещу заплащане, което според документа би трябвало да важи „до учредяването на постоянно право на преминаване от Столична община“.

Според БТВ, фирмата която е трябвала да превежда събираните такси за преминаване и да ги превежда към „Витоша ски“ е спряла да го прави преди две години.

А властите от район „Витоша“, предадоха, че общината няма право да се меси в спор „между частни субекти“.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Автобусите 111 и 260 разцепиха жилищни сгради в локалното на „Димитър Петков“

Автобусите по линиите 260 и 111 причиняват щети на къщите на бул. Никола Петков. За …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *