Начална страница / Столична община / Нова апаратура във втора АГ болница „Шейново“

Нова апаратура във втора АГ болница „Шейново“

Съвременна апаратура за образна диагностика и мамографски изследвания на обща стойност 192 000 лв. беше монтирана във Втора АГ болница „Шейново“.

Средствата са осигурени от Столична община. С новия мамограф и ултразвук ще се подобри ранната диагностика при онкологични заболявания на млечната жлеза, обясни пред столичния кмет Йорданка Фандъкова директорът на общинската болница д-р Румен Велев. Лечебното заведение участва в скрининговата програма на СО за изследване на рак на млечната жлеза, която се провежда от няколко години насам в София. Само през 2016 и 2017 г. по тази програма в „Шейново“ са прегледани 700 жени, от които при 50 пациентки са открити доброкачествени тумори, а при 11 – карциноми.

С решение на Столичния общински съвет през тази година за ремонти и оборудване на общински здравни заведения са предвидени над 5 млн. лв. От тези средства 855 000 лв. са за цялостно саниране на сградата на болница „Шейново“, ремонт на покрива и отоплителната инсталация.
От 2015 до 2017 г. само в това лечебно заведение Столична община е инвестирала около 1 млн. лв. за ремонт и оборудване на родилните зали, закупуване на неонатални респиратори и апарати за патохистологична лаборатория.
От началото на тази година в „Шейново“ са родени 870 бебета.

Снимки: Дончо Барбалов

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Столица.bg

Виж също

Йорданка Фандъкова в Брюксел на Седмата годишна конференция на кметовете на столрици в ЕС

Йорданка Фандъкова замина на конференция в Брюксел

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с кмета на Брюксел Филип Клос в белгийската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *