Начална страница / Местна политика / Опит за възстановяване на Отечествения фронт в София – според депутата от ГЕРБ Тома Биков

Опит за възстановяване на Отечествения фронт в София – според депутата от ГЕРБ Тома Биков

Ивелина Василева от ГЕРБ – „С манипулации по проекта за завод за отпадъци БСП се опитват да омаловажат постиженията на правителството”

 

Тома Биков – депутат от ГЕРБ, каза на брифинг в парламента, че в София се прави опит за възстановяване на Отечествения фронт. На еднакво мнение са БСП и десните, които са извън парламента – “Демократи за силна България”, “Зелените”, “Да, България”. Според нето действията им са много координирани и вероятно това е началото на предизборната им кампания.

През журналисти Калоян Паргов, който е лидер на БСП-София, каза че общинските съветници от левицата ще искат мястото за изграждане на завода за преработка на отпадъци да бъде в с. Яна. Това ще доведе до по-малко замърсяване в столицата. Във връзка с това Ивелина Василева – депутат от ГЕРБ и председател на Комисията по околната среда и водите подчерта, че „с манипулации по проекта за завод за отпадъци БСП се опитват да омаловажат постиженията на правителството в деня, в който европейските лидери са в София”. Според нея, този проект е един от най-добрите, финансиран е от Европейската комисия и поради това „Европа не би подкрепила нещо, което би замърсило околната среда”, уточни тя.

Когато проектът е започнал през 2010 г., той е бил подкрепен от представителите на БСП. Ивелина Василева добави още: “Бих казала, че това е рефлекс на колегите от БСП още от времето, когато Станишев береше макове по поляните на София”.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

БСП се обяви срещу завода за ТЕЦ София, предложен от ГЕРБ

Калоян Паргов от БСП го нарече „поредната недомислица” на ГЕРБ   На брифинг в парламента …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *