Начална страница / Райони на София / район "Овча купел", СО / Фандъкова провери разширяването на базата в 149 СУ в „Овча купел“ (СНИМКИ)

Фандъкова провери разширяването на базата в 149 СУ в „Овча купел“ (СНИМКИ)

Това сподели Йорданка Фандъкова

Разширяваме базата на 149 СУ „Ив. Хаджийски“ в район „Овча купел“ като изграждаме физкултурен салон и нови кабинети. Строителството ще завърши до началото на новата учебна година.
За последните години построихме 10 спортни ученически зали и физкултурни салона, а в момента разширяваме и сградата на Първа английска гимназия и 112-то основно училище, заедно с нов физкултурен салон.

Предстои изграждането на спортни зали и в още 6 училища. Главният архитект на София арх. Здравко Здравков подготвя проекти на типови спортни зали, които да изпълняват функциите както на физкултурни салони, така и на квартални спортни зали в дворовете на училищата в районите „Младост“, „Красно село“, „Люлин“, „Витоша“ и „Студентски“.

Подготвяме програмата за осигуряване на едносменен режим за училищата в София. Първата стъпка е проектирането и изграждането на 4 нови училища в кв. „Манастирски ливади“, във „Витоша ВЕЦ-Симеоново“, в кв. „Красно село“ и в район „Витоша“.

В момента повече от половината общински училища са на едносменен режим, но има райони, в които училищата са много натоварени. Затова важна част от стратегията са и индивидуалните програми на самите училища с цел постепенно да осигурят ненадвишаване на собствения си капацитет или да не записват повече ученици, отколкото базата им позволява. До този момент построихме 3 нови училища и над 80 нови детски градини, като инвестициите в образователната инфраструктура продължават.

Снимки – Geo Kalev

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Столица.bg

Виж също

В „Овча купел“ искат видео наблюдение и глоби в парка

Мръсотия и преливащи кошчета в парка в „Овча купел“ ядосаха жителите в района. В групата, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *