Новини от днес

comment 0
visibility 83
Новините в София: Най-важното за деня 2 март 2021

Новините в София: Най-важното за деня 2 март 2021

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 2 март 2021 г.  Кметът на "Люлин" пред Столица.bg: Живеещите в района скоро ще имат самостоятелен парк - „Западна порта към Западен парк“ Столица.bg продължава поредицата с интервюта с кметовете на 24-те района на Столична община. Днес кметът на "Люлин" Милко Младенов разказва за реализираните проекти в района с над 200 000 жители. След пробива на "Петър Дертлиев", които успокои трафика и го изведе от квратала към Околовръстното сега на финала е приключването на значимия и дългоочакван парк -  „Западна порта към Западен парк“. След повече от 20 години кметът Младенов успя да започне възстановяването на две детски градини, използвани с друго предназначение.  Около 30 кабела изгоряха на бул. “България“ Около 30 кабела са изгорели след авария на канален колектор на бул. „България“, съобщиха от районната администрация. Зам.-кметът инж. Христо Вълчанов и екип на "Триадица" посетиха на терен столичния булевард, където днес стана авария с канален колектор.Спират водата във „Факултета“, „Изток“, „Лозен“ и „Христо Ботев“ Планови ремонти на „Софийска вода“ в четвъртък, 4 март, ще наложат спирането на водата в някои столични райони. Осигуряват допълнителен градския транспорт за „Задушница" в София Столична община организира допълнителен обществен транспорт за „Задушница“ на 6 март. От общината обясниха, че се разкрива се временна трамвайна линия № 7А с маршрут кв. “Манастирски ливади-запад” – кв. “Орландовци”. ВМА се поклони пред героите в бяло (СНИМКИ) Военномедицинска академия (ВМА) почете над 550 имена на медицинските чинове, изписани върху Докторския паметник в София, където се проведе традиционното поклонение в навечерието на 143-ата годишнина от Освобождението на България.  На 3 март в София: Вход свободен в общинските музеи, Градската галерия и в Зоопарка За утрешния Национален празник на страната ще има вход свободен в зоопарка на София и в доста столични музеи и галерии. Това са: Регионалният исторически музей – София, Парк-музей „Врана“, Софийската градска художествена галерия и филиалите ѝ - галерия-музей „Дечко „Узунов” и галерия „Васка Емануилова”. С безплатен вход ще работи и Зоологическа градина – София. Това съобщават от Столична община и дават повече подробности.     

comment 0
visibility 203
В "Пирогов" приеха 12-годишна ученичка с алкохолно отравяне

В "Пирогов" приеха 12-годишна ученичка с алкохолно отравяне

12-годишна ученичка от Благоевград е в тежко състояние в „Пирогов“ след употреба на алкохол по време на домашен купон, съобщи БГНЕС.  Момичето е прието в местна болница, но се е  влошила и е била интубирана. В 17 ч. детето е транспортирано по спешност за Клиниката по токсикология на „Пирогов“.  С алкохола е прекалило още едно момиче – на 13 г., тя също е била хоспитализирана, но след направените ѝ промивки и вливания, към 15 ч. е освободено за домашно лечение. Mомичетата са открити в неадекватно състояние – едното е ходило босо по улицата, а другото е било вкъщи, но майка ѝ е потърсила помощ, защото не е успяла да я събуди. В жилището са открити уиски, водка и енергийни напитки.

comment 0
visibility 152
Димитър Пенев се включва в изборите

Димитър Пенев се включва в изборите

Димитър Пенев влиза в политиката като кандидат в листите на коалицията "Воля" и НФСБ в София, съобщи bTV. Това е втората футболна легенда в екипа на Марешки и Симеонов, след като вчера бе потвърдено включването на Петър Жеков - първата „Златна обувка“ на България. Той получава приза през 1969 г. за отбелязани 36 гола в първенството. „В мирно време знамето на една държава се вее най-гордо по време на спортни триумфи. Димитър Пенев е човекът, който заедно с нашите национали през 94-та ни накара да се чувстваме най-сплотени и щастливи като народ. Спортът възпитава в традиционен морал, където мъжете са мъже, а жените – грации“, сподели Веселин Марешки. „За нас включването на Пената е признание от най-високо ниво, защото кой друг, ако не той, има нюх за селекция. Знаково е и още нещо - някои социолози вече отреждат трето място на "Воля" и НФСБ, а Димитър Пенев знае как се стига до бронза, когато опонентите уж не те слагат в сметките", обясни още Марешки. "В светлината на последните допинг скандали и повсеместната липса на високи отличия на международната сцена е повече от ясно, че спортът в България има нужда от рестарт. Пената и Петър Жеков са представители на златното поколение български атлети и тяхното включване в политическия процес не изглежда случайно", каза още той.

Реклама
comment 0
visibility 277
Около 30 кабела изгоряха на бул.“ България“

Около 30 кабела изгоряха на бул. “България“

Около 30 кабела са изгорели след авария на канален колектор на бул. „България“, съобщиха от районната администрация. Зам.-кметът инж. Христо Вълчанов и екип на "Триадица" посетиха на терен столичния булевард, където днес стана авария с канален колектор. На бул. "България" се е запалил електрически колектор Подмениха изгорял кабел на колектор на столичния бул. България (СНИМКИ) Инспекторите са установили, че са изгорели около 30 кабела, сред които има системи на електрозахранване , електротранспорт и оптични кабели. Аварията се отстранява бързо и няма забавяне на градския транспорт.

comment 0
visibility 106
Проверки за замърсяване от строителство в Студентски, Възраждане, Искър и И

Проверки за замърсяване от строителство в Студентски, Възраждане, Искър и Изгрев

От Столичен инспекторат съобщиха, че днес са извършени проверки за замърсяване от строителство на обекти в районите "Студентски", "Искър", "Изгрев" и "Възраждане" . В столичния  район "Възраждане" е констатирано нарушение на обект, намиращ се на бул. "Христо Ботев" 83. На техническия ръководител на строежа е съставен акт за установяване на административно нарушение за неправомерно заемане  на тротоар и увреждането му от строителните дейности. В останалите обекти не са констатирани нарушения, обясниха от Столичен инспекторат.

comment 0
visibility 86
Глобиха строителен работник за горене на отпадъци в Бистрица

Глобиха строителен работник за горене на отпадъци в Бистрица

Инспектори от район "Панчарево" при текущ контрол на територията в с. Бистрица са установили на място горене на смесени отпадъци близо до ул. "Цар Асенов път"  извън землището на селото. Нарушителят е строителен работник, който решил да запали почистеното от строежа, на който е работил. От инспектората съобщиха, че горенето е преустановено, а извършителят се е сдобил с акт. Припомняме, че изгарянето на отпадъци на открито е нарушение и се санкционира по реда на Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на СО, разясниха от Столичен инспекторат.

comment 0
visibility 118
Филип Станев е водач на листата на "Има такъв народ" в 25 МИР-София

Филип Станев е водач на листата на "Има такъв народ" в 25 МИР-София

Сценаристът на "Шоуто на Слави" Филип Станев е водач на листата на партия "Има такъв народ" в 25 МИР-София и в Хасково. В столичният многомандатен район той ще е конкурент на лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов и на лидера на "Да, България" Христо Иванов от "Демократична България". Втори след Станев e финансистът Пламен Данаилов, който e председател на транспортна комисия и член на икономическата комисия на "Има такъв народ". Под №4 в листата е енергийният експерт Иван Хиновски, председател на Българския енергиен и минен форум. В 24 МИР-София лидер на листата на "Има такъв народ" е известният икономист и експерт на КНСБ Мика Зайкова. След нея е Николай Радулов, бивш главен секретар на ВМР в правителството на Иван Костов, а сега е преподавател в НБУ. Трета в листата е Галя Бърдарска, от Института по водни проблеми към БАН. На четвърто място е единствената българка, световна шампионка по шахмат за жени, грасмайстор Антоанета Андонова Стефанова. В 23 МИР-София под №1 в листата е проф. д-р Андрей Чорбанов, а също и във Велико Търново. Проф. Чорбанов е ръководител на Лаборатория по експериментална имунология в Института по микробиология „Стефан Ангелов“ на БАН. Водач на листата на "Има такъв народ" в Софий област е главният секретар на партията Виктория Василева. Тя е сред малкото кандидати за депутат, които са на ръководни позиции в партията.

comment 0
visibility 76
Спират водата във „Факултета“, „Изток“, „Лозен“ и „Христо Ботев“

Спират водата във „Факултета“, „Изток“, „Лозен“ и „Христо Ботев“

Планови ремонти на „Софийска вода“ в четвъртък, 4 март, ще наложат спирането на водата в някои столични райони. Във връзка със строително-монтажни работи на ул. „Лайбниц“, кв. „Факултета“ се налага спиране на водоподаването от 06:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в: кв. „Факултета“ При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Възкресение“ пред магазин „Т Маркет“. Във връзка с подмяна на пожарен хидрант на ул. „Райко Алексиев“, жк. „Изток“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Райко Алексиев“ от ул. „Люлякова градина“ до ул. „Атанас Далчев“ ул. „Атанас Далчев“ от ул. „Райко Алексиев“ до бул. „Цариградско шосе“ ул. „Юрий Гагарин“, бл. 154 А. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Райко Алексиев“ кръстовището с ул. „Атанас Далчев“. Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Варовита“, с. Лозен се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 20:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между: ул. „Варовита“, ул. „Крушите“, ул. „Дивано“ и ул. „Маркова ливада“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Варовита“ кръстовището с ул. „Маркова ливада“. Във връзка с монтаж на спирателни кранове на ул.  503, кв. „Христо Ботев“ се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:   ул. 514, ул. „Владимир Минков- Лотко“, ул. „Мими Балканска“.   При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: на кръстовището на ул. 503 и ул. 512.

comment 0
visibility 77
ЧЕЗ Трейд

ЧЕЗ Трейд организира конкурс "Анализирай с енергия" за студенти от Стопанския факултет

„ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД организира конкурс „Анализирай с енергия“. В него могат да участват бакалаври и магистри от икономически специалности в Стопанския факултет на Софийския университет. Те ще решават три практически задачи и ще разсъждават по пет въпроса с отворен отговор. Студентите ще трябва да покажат аналитично и стратегическо мислене, познания в областта на енергийните регулации, търговските взаимоотношения и борсовата търговия с енергия, както и желание за надграждане на знанията и за развитие в сферата на енергетиката. Наградата е лятна практика в екипа на първия лицензиран търговец на електрическа енергия на крайни клиенти в България и водещ доставчик на свободния пазар, който за периода от 2006 до 2019 г. реализира общи доставки на 31.7 млрд. kWh на обща стойност 3.14 млрд. лв. „В основата на нашия успех е създаването на екип от мотивирани и жадни за знания професионалисти, които обичат динамиката в работата, не се страхуват от предизвикателствата и имат желание за развитие като част от един от най-големите доставчици на електроенергия за крайни клиенти в България. В изграждането на специалисти ние разчитаме на нашите партньори от Стопанския факултет“, каза Владимир Дичев, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД. Стартирането на конкурса е продължение на подписаното по-рано тази година споразумение за партньорство между компаниите на ЧЕЗ в България и Стопанския факултет. „Анализирай с енергия“ е поредната от множество инициативи, с които ЧЕЗ подкрепя професионалното образование в България. Компанията осигурява стипендии на успешни студенти и ученици, участва в дуалното обучение по електротехника, а през 2020 г. създаде специализиран сайт „Енергия за бъдещето“, за да насърчи младите хора да изберат енергетиката за своя кариера. Повече информация за конкурса и за кандидатстването може да се намери на сайта: www.stipendiant.com и на сайта на Стопанския факултет: https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/fakulteti/stopanski_fakultet.

comment 0
visibility 134
Ясни са номерата на бюлетините за парламентарните избори

Ясни са номерата на бюлетините за парламентарните избори

В Централната избирателна комисия (ЦИК) бяха изтеглени, чрез жребий, номерата на бюлетините на партии и коалиции за парламентарните избори на 4 април т. г.  №1 е на ВМРО, ГЕРБ са с №28, БСП с №4, "Има такъв народ" е с № 29, Демократична България - 11, "Изправи се!Мутри вън!" - 18, Воля/НФСБ - 24. В битката за влизане в парламента участват представители на 22 партии и 8 коалиции. Ето номерата на листите на партии и коалиции: 1 - ПП „ВМРО – българско национално движение“2 - ПП „Ние, гражданите“3 – ПП „Български национален съюз „Нова демокрация“4 - Коалиция „БСП за България“5 - ПП „Възраждане“6 - ПП АБВ7 - ПП „АТАКА“8 - ПП „Консервативно обединение на десницата“9 - ПП ДПС10 - ПП „Българска прогресивна линия“11 - Коалиция „Демократична България – Обединение“12 - ПП „Възраждане на Отечеството“13 - Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“14 - ПП „Българско национално обединение – БНО“15 - ПП „Нация“16 - ПП „МИР“17 - „Граждани от протеста“18 - Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“19 - ПП „Глас народен“20 - Партия „Движение на непартийните кандидати“21 - ПП „Републиканци за България“22 - ПП „Правото“23 - ПП „Благоденствие-Обединение-Градивност“24 - Коалиция „Патриотична коалиция – ВОЛЯ И НФСБ“25 - ПП „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“26 – ПП „Общество за нова България“27 – ПП „Български съюз за директна демокрация“28 - Коалиция „ГЕРБ – СДС“29 - ПП „Има такъв народ“30 - ПП „Пряка демокрация“  

comment 0
visibility 182
Подмениха изгорял кабел на колектор на столичния бул. България

Подмениха изгорял кабел на колектор на столичния бул. България (СНИМКИ)

Светкавични действия бяха предприети и бе изпратен авариен екип бързо на столичния бул. България, където по-рано днес там се запали кабел в колектор. Четири автомобила на бяха паркирани в бус лентата и специалисти работиха по отстраняване на проблема, видя Столица.bg. На бул. "България" се е запалил електрически колектор Пожарът е станал в близост до спирка на градския транспорт, на метри преди кръстовището на "България" и "Ив. Евст. Гешов" срещу зала "Раковски". Аварийният екип е бил веднага на място, но са изчакали да се разнесе задушливата пушилка. Към 14 часа работници вече развиваха кабел от огромна дървена макара, за да го подменят. На мястото имаше и автомобил и електрофирма.

comment 0
visibility 100
Без софийски отбор на полуфиналите за Купа България по волейбол

Без софийски отбор на полуфиналите за Купа България по волейбол

Без нито един софийски отбор продължава финалната фаза на битката за Купата на България по волейбол за мъже. В място на финала излизат  "Хебър" - "Нефтохимик" и "Добруджа" - "Монтана", а Пазарджик е домакин на турнира на 18 и 19 март т. г. при мъжете и при жените, съобщиха от Националната волейболна лига. За първи път битките за трофея и в Купа България за мъже, и в Купа България за жени ще бъдат на едно и също място в един и същи ден. Полуфиналните срещи при мъжете ще са на 18 март. Финалните срещи при мъжете и при жените ще са на 19 март в спортна зала "Васил Левски" в Пазарджик. Финалът за Купа България за жени също ще се проведе в Пазарджик преди мъжкия финал. Това ще даде възможност и на женския финал да бъде отразен подобаващо, а събитието да се превърне в празник на българския волейбол", заяви председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров. "Последните години Пазарджик се превърна в много спортен град, благодарение на сериозните усилия на общината и кмета Тодор Попов. Финалният турнир за Купа България по волейбол е стъпка, с която вярвам, че ще покажем как финалите може да се направят като истински спектакъл. Организационно ще се справим със задачата, за да направим събитието още по-привликателно. Надявам се да покажем, че Пазарджик е волейболен град и заслужава да приема най-престижни спортни надпревари. Неслучайно Пазарджик бе избран за "Европейски град на спорта" за 2020 година, като мандатът ни свършва това лято. Финалният турнир за Купа България по волейбол ще е сред хубавите заключителни събития за града. Хората в Пазарджик го заслужават, отборът го заслужава", заяви председателят на ВК "Хебър" Александър Иванов. Хебър за носители на Купата на България за 2020 г. Той коментира и изтегления жребий, противопоставил "Хебър" и "Нефтохимик" един срещу друг в полуфиналната фаза на 18 март. "Очакванията са да сме крайни победители в турнира, надявам се да постигнем целта си. Често сме си говорили, че в България винаги има домакинско предимство. Единственото изключение може би е залата на "Хебър", защото е достатъчно широка и на всички им е комфортно да играят. Разбира се, за нас ще е предимство да играем вкъщи и се надявам накрая да се поздравим с успех", добави Александър Иванов.

comment 0
visibility 200
Осигуряват допълнителен градския транспорт за „Задушница" в София

Осигуряват допълнителен градския транспорт за „Задушница" в София

Столична община организира допълнителен обществен транспорт за „Задушница“ на 6 март. От общината обясниха, че се разкрива се временна трамвайна линия № 7А с маршрут кв. “Манастирски ливади-запад” – кв. “Орландовци”. Разкриват се временни автобусни линии: - Автобусна линия № 83-А с маршрут: от Зоопарка по маршрута на автобусна линия № 83 до бул. „Ломско шосе”, бул.“Ломско шосе”, по ул. „Бели Дунав” и по ул. „Хан Кубрат” по маршрута двупосочно. -Автобусна линия № 108-А с маршрут: от ж.к. “Люлин – 5” по стария маршрут на автобусна линия № 108 (в посока ул. “Бели Дунав” – от бул. “Сливница” по ул. “Адам Мицкевич”) до ул. “Бели Дунав”, по ул. „Хан Кубрат”, по ул. „Христо Силянов”, по бул. „Ломско шосе”, по ул. „Бели Дунав” и по ул. „Хан Кубрат” по маршрута двупосочно. - Автобусна линия № 18-А с маршрут: автостанция “Орландовци” – гробищен парк “Малашевски гробища” по маршрута на автобусна линия № 18, двупосочно. - Автобусна линия № 79-А с маршрут: надлез “Надежда”, ул. “История Славянобългарска”, ул. “Индустриална”, ул. “Константин Стоилов”, бул. “Ген. Данаил Николаев”, бул. “Владимир Вазов”, ул. “Тодорини кукли”, ул. “Река Велека” и по бул. “Владимир Вазов” по маршрута двупосочно. - Автобусна линия № 86-А с маршрут: АТ „Малашевци“, ул. “Резбарска”, пл. “Сточна гара”, бул. “Сливница”, обратен завой на ул. “Опълченска” и по маршрута двупосочно. - Автобусна линия № 90-А с маршрут: автостанция „Изток“, бул. “Ботевградско шосе”, ул. “Александър Екзарх”, ул. „Тодорини кукли“, метростанция „Хаджи Димитър“, бул. „Владимир Вазов“, ул. “Васил Кънчев” до АП Малашевци (гробищен парк “Малашевски гробища”) двупосочно. За да осигури възможност паркиране, дежурните екипи на „Пътна полиция“ при СДВР ще насочват автомобилите: - в района на Централни гробища - по платната на ул. „История Славянобългарска” (старо име ул. “202”) и ул. “Заводска”; - в района на гробища “Бакърена фабрика” - по платната под подлеза на ул.”Адам Мицкевич”; - в района на гробища “Малашевци” - по платната на ул. “Резбарска” между ул. “Васил Кънчев” и бул. "Ген. Владимир Вазов", както и пред централния вход на ул. "Жак Дюкло".

comment 0
visibility 125
Свършиха ваксините в столичната МБАЛ "Св. Иван Рилски"

Свършиха ваксините в столичната МБАЛ "Св. Иван Рилски"

Ваксините в МБАЛ "Св. Иван Рилски" са изчерпани. На третия ден след повторното отваряне на "зелените коридори" интересът към тях продължава да бъде голям. В София отвориха два пункта - в Александровска болница и "Св. Иван Рилски". Ваксините в "Св. Иван Рилски" свършиха, още само 25 човека от опашката предстои да бъдат ваксинирани, съобщи БНТ. Ново зареждане ще има, но то няма да е в рамките на днешния ден. Заради опасения, че ваксините няма да стигнат, хората се бяха наредили рано сутринта, бяха се наредили и на другия работещ пункт в столицата - този в Александровска болница.

comment 0
visibility 384
Верижна катастрофа задръсти Цариградско, колоната стигна до алея "Яворов" (

Верижна катастрофа задръсти Цариградско, колоната стигна до алея "Яворов" (СНИМКИ)

Верижна катастрофа на Цариградско шосе предизвика огромно задръстване къл 15.30 часа видя Столица.bg. Колоната от автомобили стигна до алея "Яворов" и движението бе спряно. Няколко леки автомобила се бяха "нанизали" един в друг точно на моста над колелото на 4-ти км. Сред най-пострадалите беше Мини Купър, който бе с доста размазана предница. За да избегне удара в предния автомобил, Купъра се бе забил в бетоната преграда над колелото. За щастие няма пострадали хора, щетитеса само материали. Преди минути всички автомобили бяха вдигнати и движението по възловото Цариградско шосе е възстановено.

comment 0
visibility 116
Увеличават леглата за болни от коронавирус в общинските болници в София

Увеличават леглата за болни от коронавирус в общинските болници в София

Общинските болници в столицата увеличават леглата за болни от коронавирус. Разкриват се допълнително 80 легла, информираха от Столичната община.  Общинската Първа МБАЛ разкрива нови 50 легла, с което там ще има общо 121. В IV МБАЛ се разкриват още 15 и така леглата там стават 30, а в V МБАЛ те се увеличават с 35 и стават 105, а във II МБАЛ - с 10 и стават общо 40 легла, съобщи Нова телевизия. Припомняме, че  над 1000 проверки за спазване на противоепидемичните мерки са направени вчера в столицата. Екипи на СДВР и СРЗИ са проверили 136 търговски обекта и са съставили 27 акта за нарушения и 110 предупредителни протокола.

comment 0
visibility 121
ВМА се поклони пред героите в бяло

ВМА се поклони пред героите в бяло (СНИМКИ)

Военномедицинска академия (ВМА) почете над 550 имена на медицинските чинове, изписани върху Докторския паметник в София, където се проведе традиционното поклонение в навечерието на 143-ата годишнина от Освобождението на България. Представители на различни институции и много граждани сведоха глава в памет на високохуманното дело на лекари, милосърдни сестри и санитари, загинали за Освобождението на родината. Не бива да забравяме подвига на много наши колеги – лекари, сестри, санитари, шофьори на линейки, които през последната пандемична година загубиха живота си, борейки се до последно да спасят чуждия. Вечна им памет, сподели полк. доц. Владимир Василев – заместник-началник на ВМА, който присъства на церемонията, ораганизирана от Българския червен кръст.

comment 0
visibility 125
В София съдят 22-годишен за склоняване към проституция

В София съдят 22-годишен за склоняване към проституция

Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняем за склоняване към проституция. 22-годишният А. И. склонявал лице ненавършило 18 години - В. А., към проституция като деянието е извършено с користна цел .  Престъплението е по чл. 155, ал. 5, т. 2, вр. ал. 3, вр. ал. 1 от НК. В. А. се познавала с обвиняемия А. И. Тя пристигнала в София през 2017г. и се свързала с обвиняемия, а впоследствие заживяла в дома му вквартал. „Христо Ботев“. А. И. знаел, че В. А. не била навършила 18 години, както и че в миналото тя е проституирала. Той намирал мъже, с които тя осъществявала полови контакти срещу заплащане. А. И. прибирал всички получени парични суми от клиентите ѝ. Междувременно в полицията постъпила информация за дейността на В. А. На7 март 2018 г. било извършено претърсване и изземване в жилището, където се намирала В. А., като тя била изведена от там, а обвиняемият бил задържан от полицейските служители. Предстои наказателното производство срещу обвиняемият А. И. да продължи в Софийски районен съд.

comment 0
visibility 136
10 екипа извършват текущи ремонти в София

10 екипа извършват текущи ремонти в София

Стартира извършването на текущи ремонти с повишаване на дневните температури. Столична община е разделена на седем зони за извършване на текущи ремонти, като в тях работят около 10 строителни екипа, съобщиха от общината.   Дейностите по текущ ремонт се извършват при положителни температури и сухо време.  Работи се на бул. “Никола Петков“ от бул. “Цар Борис Трети“ до бул. “Братя Бъкстон“, ул. “Пирин“ от бул. “Братя Бъкстон“ до бул. “България“, ул. “Ралевица“, ул. “Маглен“, както и ул. “Биримирски извор“, ул. “Враня“. Асфалтови работи ще се извършват и на бул. “Христофор Колумб“ при кръстовището с бул. “Искърско шосе“. От Столична община информират, че „Център за градска мобилност“ извършва подмяна на антипаркинг стълбчета на тротоари в различни столични райони. Екипите са обновили антипаркинг елементи по улиците “Людмил Стоянов“, „Осогово“, „Българска морава“. Обновяват се и по локалното платно на бул. “Цариградско шосе“, по ул. “Ярослав Вешин“ и др. Предстои да започнат дейности и по ул. “Цанко Церковски“, ул. “Якубица“, ул. “Галичица“ и др.

comment 0
visibility 101
Водач, употребил амфетамин, попадна в ареста на РУ-Ихтиман

Водач, употребил амфетамин, попадна в ареста на РУ-Ихтиман

Нарушителят на правилата за движение по пътищата попаднал в полезрението на пътните полицаи около 20.20 часа снощи. При проверката на лек автомобил „Фиат Мареа“ униформените от РУ-Ихтиман тествали водача за употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества.  В пробата на 20-годишния ихтиманец било отчетено наличие на амфетамин. Два часа по-късно в с. Живково, полицейски екип извършил проверка на лек автомобил „Опел Мерива“. При тестването на водача с дрегер, уредът отчел 1.94 промила алкохол в пробата на 45-годишния столичанин. Двамата нарушители са задържани за срок до 24 часа и срещу тях са образувани бързи производства.

comment 0
visibility 184
Наложиха глоба от 250 лева на 21-годишен за хулигански действия в Самоков

Наложиха глоба от 250 лева на 21-годишен за хулигански действия в Самоков

21-годишен местен жител е задържан вчера от служители на РУ-Самоков за извършени от него хулигански действия на публично място, грубо нарушаващи обществения ред. Нарушителят опитал да нанесе удари на друг мъж, ругаел, псувал и обиждал, държал се оскърбително, смущавайки спокойствието на останалите граждани.  На извършителя бил съставен акт по реда на Указа за борба с дребното хулиганство. С решение на Районен съд-Самоков 21-годишният е признат за виновен и му е наложена административна санкция „глоба“ в размер на 250 лева.

comment 0
visibility 228
Кога ще отворят зелените коридори в София и страната?

Кога ще отворят зелените коридори в София и страната?

Изпълнителният директор на "Пирогов" проф.Асен Балтов обяви кога очаква да бъдат отворени отново "зелените коридори" в София и страната. Коридорите ще заработят след като премине първата фаза на ваксиниране на избирателните комисии, съобщи Нова телевизия. В момента няма отворен "зелен коридор", защото от днес реално започва масовата ваксинация на секционните и районните избирателни комисии. Изготвени са списъци, които се дават от РЗИ на големите болници, в които са отворени пак по толкова пунктове, колкото бяха и когато имаше "зелени коридори", сподели Балтов. През март се очакват около 550 000 дози ваксини, допълни още той.

comment 0
visibility 115
Задържаха 31-годишен от Своге заради амфетамин

Задържаха 31-годишен от Своге заради амфетамин

За до 24 часа е задържан 31-годишен жител на Своге заради открити в него наркотични вещества, съобщават от ОДМВР- София. Около 1.10 часа тази нощ от служители на полицията в Своге е направена проверка на криминално проявен местен жител. 31-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Това става, след като у него било открито полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.