Начална страница / Още / “Билла” влиза в The Mall

“Билла” влиза в The Mall

Купувачът на столичния търговски център The Mall е придобил и помещенията, в които беше фалиралият супермаркет “Карфур”. Приключването на сделката е станало през юни 2018 г., показва финансовият отчет на компанията Hyprop, съобщава 24 часа.

Дружеството притежава 60% от компанията Нуsѕtеаd Limited, която оперира в Европа и придоби столичния мол през октомври 2017 г. за 155 млн. евро. През юни Hystead е придобила мястото, където се помещаше “Карфур”, но от доклада не става ясна стойността на сделката. През 2016 г. най-големият магазин на “Карфур” у нас се продаваше от частен съдебен изпълнител за 32 млн. лв. заради дългове на “КМБ България”.

Компанията е собственост на гръцката Marinopoulos, която държи правата над франчайз на “Карфур” за България и Балканите. Hystead ще обнови мястото на бившия магазин и то ще бъде включено в търговския център. Очаква се ремонтът да започне през октомври и трябва да приключи за близо 6 месеца. Стойността му ще възлиза на 23 млн. евро.

На мястото на “Карфур” ще има супермаркет с площ 2450 кв. м, както и други магазини с площ 9550 кв. м, пише още в доклада. С придобиването на тези части площта на Hystead ще достигне 60 000 кв. м, като към края на юни тази за отдаване е била 51 200 кв. м.

Към края на юни само 0,4% от площта на мола не е била заета, сочи още докладът.  През май веригата супермаркети “Билла” съобщи, че ще отвори магазин и в столичния The Mall. За “Билла” това ще бъда шести обект в столичен мол. От компанията тогава обявиха, че той трябва да отвори врати в края на годината.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Сестри от MAXsport спечелиха 3 златни медала от Гранд при в София

Талантливите сестри Божидара и Магдалена Ранови спечелиха три златни медали на турнира по карате Гранд …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *