menu close
° close
Столица новини от София.
more_vert close

Забавления в София

Най-добрите места за забавления в София с цени, снимки, местоположение.

Театър 199

Театър 199 е основан през 1965 г. Името му идва от броя на местата за зрители в него тогава. Разположено е в центъра на столицата, в удобно подземие. Залата, която се използва е камерна. С течение на времето, след извършването на различни ремонти, местата за зрителите намаляват на 169.

Интересното тук е липсата на собствена постоянна трупа. Актьорите и режисьорите за различните постановки се събират за всеки отделен проект.

Месечната програма на театъра е наистина богата. Вечерните представления са от 19.30 ч. През зимата има и дневни представления в 15.00 ч. всяка неделя. Представленията за деца са през уикенда от 11.30 ч. През лятото вечерните представления започват в 20.00 ч. Освен пиесите, които се поставят на камерната сцена в София, театърът пътува из цялата страна. Много от спектаклите от програмата на театъра се играят и извън граница – в Германия, Австрия, Великобритания Франция и др.

Особено любопитно е пространството пред театъра. Там се намира емблематичната Стена на славата 199 стъпки към успеха“. По нея могат да се видят отпечатъците на българските театрални звезди, стъпили на сцената на театър 199.

В репертоара на театъра преобладават пиеси на съвременни творци. През 2007 г. театърът приема името „Валентин Стойчев“, в чест на неговия дългогодишен директор, който умира през тази година.


Галерия

За контакти

  • languageСофия
  • local_phone02 987 85 33; 08
  • placeСОФИЯ 1000 ул."Славянска" 8

Времето в София

Въздухът в София

Реклама