menu close
22° close
Столица новини от София.
more_vert close

Забавления в София

Най-добрите места за забавления в София с цени, снимки, местоположение.

Театрална работилница „Сфумато“

Театрална работилница „Сфумато“ води началото си от 1989 г, когато режисьорите Иван Добчев и Маргарита Младенова осъществяват идеята си за алтернативен столичен театър. Те се фокусират върху разнообразието на пиесите. Стремят се да има за всеки вкус по нещичко.

Работилницата не разполага с постоянна трупа. Разположена е на гърба на театър „София“ в ремонтираната сграда на баня „Подуене“.

Екипът на работилницата залага на работа по дългосрочни програми. Така успяват с няколко представления да навлязат в поетиката на отделен автор. Както вече споменахме, на почит е разнообразието.

Трупата има участия в българските театрални фестивали всяка година. В театралното пространство „Сфумато“ се организират паралелни програми с шанс за представяне на проекти на съвсем млади професионалисти. Правят се прожекции на некомерсиално и алтернативно кино. Не рядко са домакин на концерти, поетични вечери, семинари, представяне на нови книги или изложби на фотографии.

Работилницата работи активно и с редица чуждестранни партньори. Изнася повече от 300 представления в чужбина. Има участия в повече от 40 фестивал, провеждащи се в Япония, Корея и Европа.

Мисията на „Сфумато“ е да поднесе на сцената не готов, „мъртъв“ продукт, а процеса, който възниква между хората и театралното пространство. Неусетно въвличат зрителя за съучастник. Затова и това не е театър, а работилница, която създава продукт.


Галерия

За контакти

  • languageСофия
  • local_phone+359 2 944 01 27
  • placeул. „ДИМИТЪР ГРЕКОВ“ 2 СОФИЯ 1504

Времето в София

Въздухът в София

Реклама