Начална страница / Столична община / Фандъкова: Апелираме шофьорите да уважават пътуващите в градския транспорт

Фандъкова: Апелираме шофьорите да уважават пътуващите в градския транспорт

С кампанията „Всеки да си знае лентата“ апелираме към всички шофьори да уважават пътниците в градския транспорт и спазват бус лентите, съобщи столичния градоначалник Йорданка Фандъкова.

Тя допълни, че благодари на актьорите от Младежки Театър Николай Бинев Божана Мановска и Sevar Ivanov, които приеха да са лица на кампанията.

Подкрепете ни и Вие, за да може ВСЕКИ ДА СИ ЗНАЕ ЛЕНТАТА и да пристига навреме!
Миналата седмица започнахме маркирането на нови бус ленти – вече е готова тази по бул. „Васил Левски“ от Ректората до бул. „Патриарх Евтимий“.
В края на 2017г. бяха приети направени нормативни промени, които дават възможност за „споделени бус ленти” – това означава, че те могат да са непрекъснати, като автомобилите, извършващи десен завой, могат да го правят от бус лентата. В този случай е забранено движението на автомобили от бус лентата направо.
Планираните нови бус ленти са по бул. „Сливница“, бул. „Данаил Николаев“, бул. „България“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между бул. „Черни връх“ и бул. „Драган Цанков“ само в посока националния стадион. Нова бус лента ще има и по бул. „Константин Величков“ в участъка, в който се изграждат перони за споделеното трасе между трамваи и автобуси.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Столица.bg

Виж също

стая на Медицинския университет

Студенти шокирани от лошите условия за живот в общежитията

Мръсотия, мухъл, хлебарки и дървеници – това са условията в немалка част от студентските общежития. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *