Стартира 14-ото издание на „Vivacom Техническа Академия“

photo_library
 • Стартира 14-ото издание на „Vivacom Техническа Академия“

  Снимка: Vivacom

 • Стартира 14-ото издание на „Vivacom Техническа Академия“

  Снимка: Vivacom

 • Стартира 14-ото издание на „Vivacom Техническа Академия“

  Снимка: Vivacom

Над 200 студенти са преминали през всички издания на академията, а 30% от участниците всяка година са назначени на работа в телекома

Vivacom и Технически университет-София откриха официално 14-ото поредно издание на „Vivacom Техническа Академия“. Випуск 2023/2024 на Академията посреща 21 нови студенти от 3-ти и 4-ти курс от специалност „Телекомуникации“ на ТУ-София.

Единствената по рода си Академия в областта на телекомуникациите в България, партньорство между Vivacom и ТУ-София, дава изключителни възможности за практично обучение в динамичния свят на телеком бизнеса. Обучението включва 8 лекционни курса, които ще бъдат водени от 18 лектора – топ експерти от Vivacom и едни от най-добрите преподаватели в ТУ-София. Студентите ще имат възможност да развият ключови умения за работа и комуникация във високотехнологична бизнес среда и да получат специфични технически познания, които могат да тестват в реална среда, работейки на практика с най-новите технологии в телеком индустрията.

„Vivacom Техническа академия е пример за изключително успешно партньорството между бизнеса и образованието. Това е възможно най-добрата формула за качествено образование и успешна реализация на студентите. До момента в Академията са обучени над 200 студенти, като всяка година 30% от участниците назначаваме на работа.  Обратната връзка за качеството на обучението и ползата от Академията е изключително висока, затова ще продължим да я надграждаме и развиваме и в бъдеще“, каза Николай Андреев главен изпълнителен директор на Vivacom.

Сред интригуващите възможности във „Vivacom Техническа академия“ са и посещенията на едни от най-важните технологични обекти на телекома – „Телепорт Плана“, който е ключов обект за свързаност с Азия и Африка, както и Центъра за управление на мрежата, където денонощно се следи за качеството на всички мрежи на компанията.

„За нас е удоволствие да съдействаме за образованието на бъдещите поколения в областта на информационните и телекомуникационни технологии. С „Vivacom Техническа Академия“, заедно с Vivacom градим мостът между образованието и бизнеса и вече 14-о издание студенти имат възможност да добият практически опит в един високотехнологичен сектор. Академията е трамплин за професионална реализация, с която студентите могат да надградят теоретичните и практични базови познания, които ние им даваме в университета и така да се изградят като истински специалисти-инженери“, каза проф. Илия Илиев, декан на факултет по Телекомуникации в Технически университет – София, пред студентите.

Академията е дългогодишен съвместен проект на Vivacom и Технически университет-София за осигуряване на качествено образование в областта на телекомуникациите, съчетавайки теорията с практично обучение във водещия телеком в страната. Завършилите успешно получават сертификат от „Vivacom Техническа академия”, който подпомага и балообразуването на оценката за магистратура в ТУ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (42%, 188 Гласове)
 • Ваня Григорова (36%, 161 Гласове)
 • Не подкрепям никого (13%, 57 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 42 Гласове)
Общо гласували: 448 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Написаните желания се сбъдвали. Вижте как да изпратите писмото си......

Една от най-обичаните традиции по коледните празници е свързана с писането на писмо до Дядо Коледа. Деца от всички възра...

Прочети още keyboard_arrow_right