Начална страница / Местна политика / Кризисният център в София подслонява “невидимите” хора

Кризисният център в София подслонява “невидимите” хора

Социално слабите, които нямат дом, се оказват принудени да си намерят някое място за спане, тъй като въпреки мекото начало на зимата, е невъзможно да се остане на улицата при тези тежки снежни условия. В столичния Кризисен център за настаняване всяка вече нощуват около 150-200 души.

“Центърът предлага подслон, топло легло и чисто бельо. Също така, чрез общински пари се купува супа и четвъртинка хляб за всеки посетител. За събота и неделя се събират и дарения от неправителствени организация, които се разпределят на ползващите центъра. Имаме дежурен лекар и социални асистенти, които отговарят за обезпаразитяване на бездомните. Както и социални работници, които издирват близките на потърсилите подслон”, каза директорът на Кризисния център в София Петър Джуренов.

Той добави също, че за да бъдат приети хората, те задължително трябва да притежават документи. Те също така е желателно да са в добро здраве, за да нямат нужда от чужда помощ, защото има недостиг на такива работни кадри.
“Спектърът от посетители е изключително широк – от 20 до 80-годишни. За нас най-често разбират от медиите. Другият начин, чрез който контингентът от гостите ни разпространява информацията, е от уста на уста. Всяка вечер имаме мобилен екип, който обикаля по сигнали от граждани в търсене на бездомни. Ако човекът бъде открит, го водим в Центъра”, разясни Джуренов.

Всеки желаещ да се свърже с Кризисния център за настаняване на бездомни в София може да го направи през уебсайта им или чрез телефон 112

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Ивайло Ангелов

Виж също

Кметът на София показа на еврокомисар Крецу промяната на София

Кметът Йорданка Фандъкова показа еврокомисаря ро регианлана политика Корина уникалната гробница със стенописи, която бе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *