Начална страница / Местна политика / Малина Едрева: Заедно с бизнеса ще вземем най-добрите решения за компенсации от ремонта
ремонт на ул. Граф Игнатиев
Снимка: Столица.bg

Малина Едрева: Заедно с бизнеса ще вземем най-добрите решения за компенсации от ремонта

Даваме си сметка какво сме причинили на бизнеса. Сигурна съм, че ще достигнем до решения. Ние инициирахме този диалог с представителите на бизнеса, за да търсим най-добрите решения. Това каза общинският съветник и председател на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева пред Нова телевизия. Тя коментира ремонта на ул. “Граф Игнатиев”, чиято продължителност се отрази на бизнеса.

“Ясно е нарушена комуникацията при подготовката на проекта и изпълнението. В петък ще имаме среща с бизнеса. Закъсняла е реакцията, но по-добре сега да започнем само през оперативни решения да постигнем резултат. Трябва да обсъдим всяко предложение и то да отговаря на законосъобразните норми на страната”, коментира Едрева. Тя припомни, че кметът на София Йорданка Фандъкова наложи най-голямата санкция на надзора на “Графа”.

Ще създадем организация за обратна връзка. Откриваме телефонна линия само за ремонта, каза Малина Едрева. Тя изслуша собственици на магазини и заведения и бизнеса им по време на 7-месечния ремонт на централната софийска улица.

Плащам наем, кредит и съм взела заеми за 7 месеца, каза дама, собственик на магазин за обувки и чанти. Тя предложи специалисти да направят бизнес предложение, за да може да задържи бизнеса си. “Идеята ми е, че неустойката за не изпълнение на срока е 250 000 лв. на ден. Така с еднодневната неустойка биха се покрили наемите на търговците. Обещавам, че след като си покрием заемите да върнем парите на общината”, обясни идеята си жената.

Друг собственик на заведение, което вече е затворило врати заяви, че искат да помогнат всичко да приключи по-бързо и затова настояват за разговор с общината. Търговците настояват ламаринените ограждения да се премахнат.

Комуникацията започна сега и никога нищо не се е пропуквало, защото не е имало нищо. Сега благодарение на г-жа Едрева имаме разговори. За нас е важно да се увеличи комуникацията и да се засили контролът на ремонта, заяви Николай Йорданов, собственик на пицария “Мамма Миа”.

 

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Данъкът за коли с Евро 4 и следващите намалява до 60%

В унисон с промените, приети в Закона за местните данъци за новия начин за облагане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *