Премахват автокъща Капитолия от Борисовата градина в София

-

Снимка: Facebook

Заповедта за премахване на бетонните фундаменти с метални конструкции в автокъща Капитолия в Борисовата градина е подписана от главния архитект на столицата Здравко Здравков. Това съобщи кметът на район "Средец" Трайчо Трайков.

Кметът очаква скоро да получи заповедта и да продължи с премахването на конструкциите по процедурата.

Това е втори опит за премахване на незаконните конструкции, като този път заложи в искането си на друг член от закона, след като при първия опит преписката беше върната.

Без разрешение върху наетия от общината имот собствениците на "Капитолия" са построили 6 броя стоманобетонови фундаменти с
чадър от метална конструкция, изпълнени без разрешение за строеж и без одобрени проекти. Именно затова те или трябва да бъдат премахнати, или ще останат в собственост на "Софийски имоти", като и в двата случая заплащане на извършените работи не се дължи. Има и окончателно решение на съда наемателят да върне целия терен на общината, заради прекратен договор за наем с общината, но то не може да се приложи, защото междувременно теренът е преотдаден.

Кметът на Средец премахва метална конструкция на автокъща Капитолия

"Имахме разговор и по детайли от плана ни за освобождаване на достъпа до 12-те дка общинска собственост, които в момента са заградени заедно с къпалнята Мария Луиза", съобщи още Трайков.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Кметът на Средец участва в дискусия за защита на животните...

Кметът на район "Средец" Трайчо Трайков участва в заключителната дискусия на тема „Идеи и решения за подобряване н...

Прочети още keyboard_arrow_right