Начална страница / Столична община / Предстои обсъждане на изпълнението на бюджета на София за 2017 г.
Снимка: Фейсбук

Предстои обсъждане на изпълнението на бюджета на София за 2017 г.

Отчетът за касовото изпълнение на бюджета на София за 2017 г. ще бъде обсъден на следващото заседание на Столичния общински съвет, информира зам.-кметът на столица Дончо Барбалов в профила си в социалната мрежа.

Документът е придружен от доклад на Сметната палата за извършен финансов одит със заключение, че отчетът дава вярна и честна представа за финансовото състояние на Столична община през м.г.

 

Общото изпълнение на бюджета на СО е в размер на 1,054 млрд. лв. като собствените приходи са изпълнени на 100% и са в размер на 640,26 млн. лв. или с 32,2 млн. лв. повече, отколкото през предходната 2016 г.

Дончо Барбалов соделя, че от данъка върху превозните средства през м.г. в хазната на СО са постъпили 84,5 млн. лв., което е 101,9% от заложения план.

102 млн. лв. са приходите от данък сгради, а от облагането на сделките с имоти са постъпили 111,2 млн. лв. или 106,5% от планираното.

Неданъчните приходи за м.г. възлизат на 332,9 млн. лв., което е с 8,68 млн. лв. повече от предходната 2016 година.

Най-голям дял от тях имат общинските такси, чието изпълнение е 246,9 млн. лв. при план 241 млн. лв. /102,4%/. В това число влиза и такса битови отпадъци, от която постъпленията са 194,4 млн. лв, информира г-н Барбалов.

 

От средствата, предвидени за Капиталовата програма на Столична община, до края на 2017 г. са изпълнени и разплатени строително-монтажни работи, основни ремонти, проектиране и доставка на машини, съоръжения и оборудване за общо 268,6 млн. лв.

През годината са завършени обекти от образователната, пътната, социалната и инженерната инфраструктура. Продължи изграждането на третата метролиния и на интелигентната система за управление на трафика.

 

През миналата година Столична община отново отдели средства – 8,9 млн. лв. за дофинансиране на общинските болници за предоставените здравни услуги, които не се поемат от НЗОК. Освен това продължи реализацията на скрининговите и ин витро програми на СО.

Прегледи за рак на млечната жлеза през годината са преминали общо 7058 жени, работещи в общинските образователни институции и транспортни дружества в София.

Благодарение на Програмата за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от ин витро процедури с донорски яйцеклетки, до момента са се родили общо 9 бебета – 5 момчета и 4 момичета. Последните две момиченца – близнаци се появиха на бял свят на 18 януари 2018 г.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Одобриха проект на Столичния инспекторат за още един електромобил

Столичният инспекторат ще има още един нов електромобил, който ще използва за проверки в центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *