Летище София ще обслужва пътниците по примера на Мюнхен

Летище София ще обслужва пътниците по примера на Мюнхен

Снимка: Столица.bg

Новата структура ще координира всички дейности на терминалите – чистота, температура, достъп до информация

Специализиран екип ще координира всички дейности на летищните терминали в София, като целта е да се създаде максимално удобство за пътниците, съобщават от аеропорта.

Новото звено се ръководи от Андраш Абел, мениджър с дългогодишен опит в областта на летищните терминали и сигурността, както и в управлението на съоръжения.

Преди да се присъедини към екипа в София Андраш Абел е работил на Munich Airport International, който е партньор в проекта със софийското летище.

Българският аеропорт ще прилага опита на Летище Мюнхен, където служители координират всички дейности на летищна територия – от наблюдение на опашките, взаимодействието на различните служби, до предоставяне на информация на пътниците.

„Този модел има много предимства, защото помага различните служби и звена да координират дейността си, предотвратявайки затруднения за пасажерите“, коментират от Летище София

Новата структура ще координира всички дейности на терминалите – чистота, температура, достъп до информация, взаимодействие с гранични, митнически и други власти, проверки за сигурност и всички аспекти, които имат отношение към престоя и обслужването на пътниците. Екипът ще отговаря също и за пространствата пред терминалите, допълват от столичното летище.

През следващия месец осем служители на „СОФ Кънект“ ще преминат през Академията за обучение на Летище Мюнхен. Те ще изучават процесите и организацията на работа на най-големият аеропорт в Бавария.  Основният акцент в обучението им ще бъде върху т.нар. терминален мениджмънт.

След завръщането си българският екип ще приложи наученото на Летището в София, като вземе най-добрите практики от Мюнхен.

„Координацията е ключова, за да направим престоя на пътниците ни приятен. Това означава ангажираното участие на всички заинтересовани страни в процеса по тяхното обслужване. Този процес започва още от паркирането на летището и продължава до самолетния изход, всичко това в гарантирано удобна, добронамерена и сигурна среда. Когато говорим за пътническо преживяване, единственият начин да впечатлим нашите клиенти е да надминем техните очаквания. Това е в основата на амбицията ни да станем 5-звездно регионално летище в следващите 5 години“, казва Андраш Абел, директор „Терминали“ на Летище София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

На дискусия в УНСС: София има голям потенциал на дестинация за ко......

София има голям потенциал и отлична инфраструктура за развитие на конгресен, MICE, туризъм и да се первърне в желана тур...

Прочети още keyboard_arrow_right