Начална страница / Събития и свободно време / СО организира два концерта в София по повод Българското европредседателство

СО организира два концерта в София по повод Българското европредседателство

По повод Българското председателство на Съвета на ЕС от СО организират два концерта в София. 

Първият от тях е днес от 19:00 часа и ще се проведе на столичното Ларго. Това ще бъде съвместен концерт-спектакъл на Танцов ансамбъл „Здравец“ и Танцов ансамбъл „Средец“. В него зрителите ще могат да видят и откъс от „Празнични танци“ на покойния български хореограф и фолклорист Кирил Харалампиев. В програма са включени още и смесен тракийски танц с хореографи Георги и Александрия Стоянови и по музиката на Тодор Стоянов.  Ще има и шопски танци по хореография на Данаил Илиев и Тодор Стоянов под обработката на Георги Георгиев. Хората ще могат да видят и изпълнение на северняшки танц с хореограф Ради Радев, както и традиционни игри от с. Гарба с музиката на Тодор Стоянов и по хореография на Георги Фичеров.

Другият концерт е насрочен за 18:00 часа на 16 март т.г. Той ще се състои под стъкленият купол на Ларгото. В него ще вземат участие Софийски камерен хор „Васил Арнаудов“ под диригенството на проф. Теодора Павлович и камерният оркестър „Симфониета „София“. Ще бъдат изпълнени творбите на легендарният класик Волфганг Амадеус Моцарт – Симфония № 38 „Пражка“,  Missa Brevis в D Major. Надежда Димитрова – сопран, Мария Пашкунова – мецо сопран и Доброслава Иванова – алт ще са солистите в концерта.

Концертите са част от събитията организирани от Столична община по повод европредседателството на страната ни.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Националният военноисторически музей с ден на отворените врати за празника на Независимостта

Днес, 22 септември, Националният военноисторически музей ще отбележи Деня на независимостта с Ден на отворените …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *