В Музейко: Творчески предизвикателтва в джунглата

-

Снимка: Facebook

Творчески предизвикателства в джунглата ще има в „Музейко“ на 25 февруари. Децата ще могат да моделират и украсят свои змии, ще експериментират с цветовете, ще изработват хранилки за птици и ще се запознаят с някои видове влечуги, разказват от екипа на детския музей.

Заедно със своите родители и придружители, децата над 3-годишна възраст ще могат заедно да моделират и украсят свои пълзящи приятели – змии. В арт зоната ще има „Хамелеонско настроение“. Там малчуганите над 5 години ще си изработят весели фигурки с помощна на цветна хартия. „Тази дейност развива техните творчески умения и фантазия, насърчава търпението, точността, цветоусещането и вниманието към детайлите“, уточняват от екипа на „Музейко“.

В панела „Наука с поука“ темата тази неделя ще бъде „Тайните на дъгата – светлина и цветове“. Заниманието е подходящо за деца над 7-годишна възраст. „С този експеримент ще разкрием тайната цветовете“, казват организаторите. В работилницата децата ще изработят хранилка за птици, която ще напълнят с подходяща храна, за да помогнат на пернатите обитатели на града да оцелеят през зимата.

„Целта е децата да поставят хранилките близо до дома си и да ги поддържат заредени с вкусотии. Така птиците ще се приучат къде да търсят храна, а децата и техните семейства ще могат да им се любуват“, казват още от екипа.

В творческото ателие малките посетители ще се запознаят и с няколко много интересни влечуги, ще научат колко вида костенурки има и къде живеят, а също и има ли плуващи гущери. Децата ще могат да си сътворят собствена скулптура на едно от тези животни и ще научат много за техните особености и приспособления, докато наблюдават, анализират и се опитват да претворят в глина детайли от техните тела, разказват още от „Музейко“.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Третото издание на фестивала "Лунар" ще преобрази и столичния Юже......

Двадесет и две са светлинните творби, които ще преобразят София в галерия под открито небе във вечерите от 9 до 12 май 2...

Прочети още keyboard_arrow_right