SPARK няма да напускат София, имат планове за развитие на пазара

СПАРК няма да напускат София

Снимка: Фейсбук

Полицията работи усилено по случаите с потрошените електромобили в столицата

Компанията за отдаване на електромобили под наем SPARK няма да напуска София и България. След редица инциденти с техни коли те предупредиха, че ако ескалира водената срещу тях организирана атака едва тогава могат да приключат дейността си в столицата. В последните месеци и дни SPARK са потърпевши от множество вандалски прояви на техните автомобили и то в различни части на София.

За инциденти в кварталите "Христо Ботев" и Подуяне обаче са категорични, че няма такива случаи, в които малолетни да са чупили електромобили. Там нямаме активна зона, заяви пред Столица.bg мениджърът на компанията Боян Бакърджиев. Ако ексалират инцидентите тогава ще обмисляме напускането на пазара, заяви той.

За всички инциденти със SPARK коли има заведени преписки в полицията. Дори от компанията са провели среща с директора на СДВР и се работи усилено по установяване на извършителите.
"Застраховката на автомобилите покриват, разбира се, щетите по счупени прозорци и др., но това е най-малкото. Защото през това време колите не се ползват, докато бъдат ремонтирани и това са пропуснати ползи за нас. Трябва да се подмени щетата, да се извадят нови клучове и т. н.", обясни Бакърджиев.

Електромобилите на SPARK вдигнаха нивото на екологичния транспорт в София. С тях се насърчиха транспортните решения с нулеви емисии и се повиши отговорността към качеството на въздуха в столицата.

"Имаме големи планове за България и искаме тук да развием един от основните пазари на SPARK. Целта ни е да покрием цяла София и да вдигнем качеството на услугата", заявява Бакърджиев. В момента 231 електромобила обслужват София, а до края на годината ще станат над 300. Ссамо за последните 4 дни обаче 15 от колите на ток са извън строя, като резултат от вандалски прояви. За едно денонощие има счупени 7 в различни точки на столицата. В тази статистика не са включени колите, които са спрени за обслужване в сервиз и пострадали от ПТП-та.

Плановете на компанията включавт увеличаване броя на колите и през 2020 г. те да са 1000, а подробен анализ ще покаже посоката на развитие и дали в София са необходими още електромибили, споделят част от плановете си от комапнията.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (39%, 30 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (18%, 14 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (25%, 19 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (17%, 13 Гласове)
 • Нямам дете/деца (1%, 1 Гласове)
Общо гласували: 77 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

НОИ с втора дата за изплащане на обещетения за безработица...

Националният осигурителен институт (НОИ) ще изплати 4,925 милиона лева на 10 817 безработни лица. Те получават пари...

Прочети още keyboard_arrow_right