Иновация: Въртящи тоалетни в спалните вагони на София - Варна (ВИДЕО/СНИМКИ)

photo_library
 • Иновация: Въртящи тоалетни в спалните вагони на София - Варна

  Снимка: Столица.bg

 • Иновация: Въртящи тоалетни в спалните вагони на София - Варна

  Снимка: Столица.bg

 • Иновация: Въртящи тоалетни в спалните вагони на София - Варна

  Снимка: Столица.bg

Към момента има монтирани 56 седалки в 23 вагона

С иновативни и съвременни с ковид времената тоалетни чинии са оборудвани няколко спални вагона на влакът София - Варна, научи Столица.bg. Към днешна дата с въртящи седалки на тоалетните чинии са вече в над 20 вагона. Те се монтират постепенно и на пътуващите със спален вагон са осигурени  56 в общо 23 спални вагона.

Пътници в нощния влак са забелязали тази новост и веднага се похвалиха пред Столица.bg като изпратиха снимки и видео на модерните тоалетни.

Седалки за момента се монтират само в спалните вагони, а пътници, които вече са ги ползвали, се надяват, че скоро такива удобства ще има и в пътническите влакове. Въртящи седалки на тоалетните чинии има поставени и в санитарните възли за хора с увреждания.

Изненадващо и обнадеждаващо за родните ширини е, че първите 4 броя въртящи седалки са поставени в началото на годината и до момента няма изпочупени и следи от вандализъм. Седалките "Анти ковид" са подходящи за обекти, през коите преминава голям поток от хора и осигуряват спазване на хигиена.

Иновация: Въртяща седалка на тоалетна пази от COVID-19 в сградата на Оборище (ВИДЕО)

Иновативните елементи са по проект, които се изпълнява от Аутокеър777 ЕООД, спечелила обществена поръчка. За въртяща се седалка на тоалетна чиния писа първо Столица.bg. Такава, по пилотен поект, бе поставена в сградата на район "Оборище" в София, броени месеци след епидемията от COVID-19 през 2020 г.

След това "анти ковид" седалки по проект бяха монтирани в сградата на "Петрол" на бул. Черни връх, сградата на Софийска вода на бул. Цар Борис III  и други.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Vivacom пуска специален ученически пакет – иновативен детски смар......

По случай наближаващия старт на учебната година, Vivacom предлага иновативния детския часовник MyKi 4 LITE на специална ...

Прочети още keyboard_arrow_right