Външни министри и експерти се събират в София на бизнес форум

Външни министри и експерти се събират в София на бизнес форум

Снимка: Столица.bg

Икономически форум събира в София външни министри, експерти и бизнес, които ще обсъдят бъдещето на региона в столичния хотел Милениум. Събитието сеорганизира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП)в партньорство с МВнР.

Един от най-мащабните икономически форуми е част от българското председателство на Централно европейската инициатива (ЦЕИ), под надслов "Предизвикателствата, пред които са изправени МСП от ЦЕИ и икономическото възстановяване на региона“.

Някои от панелилите на бизнес форума са посветени на развитието на малкия и среден бизнес от страните от Централна, Източна и Югоизточна Европа – задържане и развитие на таланти в индустрии с висока добавена стойност, достъп до стратегически капитал, както и дискусия за бъдещето на сектора на МСП в региона.

Очаква се да участват стотици представители на бизнеса, публичния сектор, на двустранните търговски камари и много други. Програмата предвижда и успоредно провеждане на двустранни срещи с потенциални чуждестранни бизнес партньори, инвеститори и заинтересовани страни от страните членки на ЦЕИ, които ще участват на събитието.

Форумът ще бъде открит от участници в срещата на министрите на външните работи, които ще споделят вижданията си относно възможностите за оказване на подкрепа за Украйна и справяне с икономическите последствия от войната за региона на ЦЕИ.

За ЦЕИ

Централно европейската инициатива (ЦЕИ) работи за европейска интеграция и устойчиво развитие чрез регионално сътрудничество. Създадена през 1989 г., тя обединява 17 държави-членки от Централна, Източна и Югоизточна Европа. Инструментите на инициативата включват Фонд за сътрудничество, Фонд на ЦЕИ към Европейската банка за възстановяване и развитие, програми за обмен на ноу-хау, техническо сътрудничество и много други.

България е ротационен председател на ЦЕИ за 2022г. и ръководи всички заседания и срещи в рамките на организацията на базата на приоритетите на Българското председателство (свързаност, младеж, икономическо възстановяване, местно измерение) и в съответствие с устава и програмните документи на ЦЕИ.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 277 Гласове)
Общо гласували: 437 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Свежо и атрактивно - партньорството, което дава впечатляващи резу......

Въпреки че вече десетилетие efbet е сред най-влиятелните компании в сферата на онлайн спортни залози и казино игри,...

Прочети още keyboard_arrow_right