Кметът на София: СО е възложила директно 139 договора, докато Георгиев е бил председател на СОС

Кметът на София: СО е възложила директно 139 договора, докато Георгиев е би

Снимка: Столица.bg

За 3 месеца "инхаус" поръчките на Московска 33 към общински фирми са за 2 млн. лв., а през същия период през 2023 г. са възложени за 24 млн. лв., отчита Васил Терзиев

Сигнали за злоупотреби се подават към институциите, не само пред камерите. Обратното е опит за отвличане на внимание от истинските нарушения. ГЕРБ знаят това, но явно се отказаха след последния път, в който шумно подадоха сигнал до РИОСВ и проверката установи, че медийната истерия е била абсолютно бутафорна и няма установени нарушения.

Това написа кметът на София Васил Терзиев на профила си във фейсбук, като отговор на атаката и твърденията на зам.-председателя на СОС Георги Георгиев за "фамилни фирми", свързани със зам.-кметовете и получили поръчки. 

"Лесно е да обвиняваш някого за проблеми, които сам си създал.
Вчера отново станахме свидетели на звучно изместване на разговора от важното към сензационното. Димната завеса за внушения с практики в нашия мандат по отношение на обществени поръчки вероятно е предизвикана от текущата проверка на законосъобразността на проведени процедури за възлагане на обществени поръчки", казва столичинят кмет.

Г. Георгиев, зам.-председател на СОС: Терзиев да покаже всички документи за изброра на съпругата на Андрей Цеков за консултант

Терзиев дава обяснение с факти:
- СО решава да направи одит на обществени поръчки в особено големи размери. Кани няколко фирми да участват в процедура по външен одит, от които се явяват само 3. СО избира двете с най-ниска цена. В следващите седмици ще представим данните от одитите. В средата на март стартира и планов вътрешен одит на дирекция "Обществени поръчки и концесии". Ще обявим резултатите публично, когато проверките приключат.

- За последните 3 месеца СО възлага “инхаус” поръчки на общински фирми на стойност 2 млн.лв. За сравнение, предишните управляващи са възложили "инхаус" на стойност 24 млн. лв. за същия период миналата година.

- Докато г-н Георгиев е бил председател на СОС, Общината е възложила директно 139 договора, два пъти повече от възложените в същия период тази година.
За мен е очевидно, но специално за г-н Георгиев ще повторя действията си с думи: зам.-кметът Иван Василев и екипът ми имат пълната ми подкрепa. Използвам случая да им благодаря, че не само избраха да влязат, но и да останат в управлението на Столичната община, въпреки натиска и опитите за отклоняване на вниманието от решаването на истински важните проблеми на София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 33 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 42 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 19 Гласове)
 • Ще има нови избори (29%, 46 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 18 Гласове)
Общо гласували: 158 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Автобус затисна с врати и влачи за секунди момиче в София...

Автобус 76 на градския транспорт в София е затиснал с вратите си 12-годишно момиче и за кратко време е влачил детето, пр...

Прочети още keyboard_arrow_right