Борис Бонев: Имам информация от службите за непосредствена заплаха за живота ми

Борис Бонев: Имам информация от службите за непосредствена заплаха за живот

Снимка: Столица.bg

Независимият общински съветник очаква в най-кратки срокове компетентните органи да излязат с информация за поръчителитe

Общинсикят съветник в София Борис Бонев е получил информация от българските спецслужби за непосредствена залаха за живота му. Това съобщи самият той в профила си във фейсбук.

След среща вчера той е разбрал, че животът му е в опасност. Засега не е ясно с какво и коя от неговите дейности е свързана отправената заплаха.

"Информацията е потвърдена и от чуждестранни партньорски служби. Вече съм дал подробни показания пред компетентните органи за потенциалните причини за заплахите, които най-вероятно се дължат на работата ми като общински съветник и на дейността на Спаси София", пише независимият общинки съветник в Столичен общински съвет.

"Винаги съм очаквал, че с борбата ни за почтена София можем да предизвикаме раздразнение у някои сенчести и богати фигури в България. Те обаче трябва да знаят, че гласът на истината не може да бъде заглушен. 90-те години са минало и гражданското общество няма да бъде спряно", написа Бонев.

Той очаква, че в най-кратки срокове компетентните органи ще излязат с информация за поръчителитe.

Борис Бонев бе избран за общински съветник в СОС през есента на 2019. Той бе независим кандидат за кмет на София, но нямаше листа с общински съветници. С работата си като общински съветник той често критикува управляващите Столична община и често е опозиция на опозицията, особено когато е убеден в правотата си за промени в София за инфраструктура, зелени пространства, строителство, паркиране и др.

Той е най-яростният критик на некачествено строителство с публични средства в София, а в последните дни на 2021 г. обу гумените ботуши и се включи на живо във фейсбук за проблемите - наводнения, в ремонтирания 3 години Западен парк.

Борис Бонев е сред привържениците София да се превърне в град за хората и по-голяма част от центъра да стане пешеходна зона, а заслугата му ул. "Съборна". Той се обяви срещу първоначалния проект за трансформацията на пространството около "Св. Александър Невски", а преди дни категорично заяви, че НС трябва да изпълни решението на СОС и депутатите да не паркират около храм-паметника "Св. Ал. Невски".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Да се ограничили използването на фойерверки в София?
 • - Твърдо ДА (41%, 451 Гласове)
 • - Твърдо НЕ (21%, 228 Гласове)
 • - Да, защото е проблем за децата с аутизъм, домашните любимци и замърсява въздуха (21%, 236 Гласове)
 • - Не, защото е красиво и тържествено (16%, 176 Гласове)
 • - Не мога да преценя (1%, 13 Гласове)
Общо гласували: 1104 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът и главният архитект на София спасяват автентичността на Къ......

Емблематичната старинна Къща с ягодите - културно наследство, ще запази автентичността си. Ако собственикът не промени п...

Прочети още keyboard_arrow_right