Председателят на СОС Георги Георгиев: За да не се подмени истината, трябва да се помни и говори за престъпленията на комунистическия режим

Председателят на СОС Георги Георгиев: За да не се подмени истината, трябва

Снимка: Фейсбук

Заедно със стотици столичани, с президента Плевнелиев, с председателят на НС Веджи Рашидов, председателят на ДПС г-н Карадайъ, председателят на СДС Румен Христов, колеги общински съветници от групата на ГЕРБ СДС днес почетохме паметта на жертвите на комунистическия терор в България.

Престъпленията на комунистическият режим не трябва да бъдат забравяни, за тях трябва да се говори, защото в информационния поток и при смяна на поколенията съществува опасност да бъде подменена истината, да бъдат забравени зверствата. Ние всички трябва да помним, че този тоталитарен режим отне на хората свободата, отне на държавата възможността за демократично управление, избирано пряко и свободно от народа. Ограничи правата и свободите и нанесе непоправими щети на нас като нация и на развитието ни като държава.

За съжаление в моето семейство имаме пострадали от режими. Братът на моя дядо на 17 години е изпратен в Белене, където е бил няколко години в лагера. Това остави белег върху съдбата на цялото ми семейство и моите близки роднини. Аз съм израстнал с разкази как прадядо ми е бил пребиван за да влезе насилствено в ТКЗС - имал е много земи. Той лично десетки пъти ми е разказвал и заръчвал да помня. Този ужас не бива да бъде забравян, а престъпленията не бива да остават ненаказани. И най-важното е да имаме категорична и ясно позиция по отношение на престъпния режим, защото той е такъв.

Това каза председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев пред Столица.bg.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Георги Георгиев: Спасихме от застрояване 11 декара междублокови п......

18 частни имота в столичния район "Младост" стават общинската собственост и върху тях няма да може да се строи. Това ста...

Прочети още keyboard_arrow_right