СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота

-

Снимка: Facebook

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Преди последното дерби между "червените" и "сини" за сезона, от столичната полиция обясниха какви мерки за сигурност се предвиждат.

"Мерките на стадиона ще бъдат още по-стриктни от миналия път. Буферните зони са по-големи. В случай на инциденти, каквито имаше преди няколко седмици, следващите мерки ще бъдат още по-сериозни. Няма да има ракети и пиротехнически илюминати по време на мача", каза главен инспектор Иван Георгиев.

Георгиев отбеляза, че феновете действат иновативно и показа устройството, с което се изстрелват ракети на мачовете. То е с размера на малък сувенир, което затруднява много полицията при проверките на влизане в стадиона. "Устройствата, от които се изстрелваха ракетите са на половината на една флашка. Самите ракети са колкото фаланга на пръстче. Трудно е да бъдат хванати такива малки ракети. Устройствата могат да се разглобяват и да изстрелват ракети на над 100 метра", каза още той. В двубоя на 7 април на Националния стадион с тези устройства са изстреляни приблизително 25 ракети, като те са изстреляни от само четирима души на стадиона - двама от сектор Г и двама от сектор А.

По думите на главния комисар полицейското присъствие ще е забележимо както в крайните квартали, така и в центъра на София, но особено наситено ще е около Националния стадион "В. Левски". Пропусквателният режим ще е на няколко етапа, като ще има два кръга около стадиона - един на столичната полиция и един от охранителните фирми, които са ангажирани от домакина.

От СДВР увериха, че на стадиона ще бъде направена проверка преди срещата, допълнително ще се увеличи и полицейското наблюдение по време на мача, като ще бъдат включени и дронове. На записи от тях от полицията ще разчитат за установяването на нарушители.

От 08:00 часа до приключване на футболната среща на 27.04.2024 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на автомобилите на МВР на паркинга на пл. „Кн. Александър I“ – 80 (осемдесет) паркоместа.

Вратите на стадиона отварят в 14:15 часа и от полицията призоваха за по-ранно влизане на съоръжението.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right