Новините в София: Най-важното за деня 14 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 14 юни 2021 г.

Снимка: Фейсбук

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 юни 2021 г.

С кофи за боклук граждани си пазят колите от дупки в Овча купел

С кофи за боклук е прегредане улица "Крушовски връх", за да си предпазят автомобилите живеещите в квартала. Със съдовете за отпадъци хората си пазят колите от дупките на пътя, пише ovcha-kupel.com А дупки има доста по улицата и при по-обилен дъжд, локвите стават големи и неизвестно колко дълбоки. Именно затова изобретателни граждани са измислили ефективен начин да се предпазят от ремонти на автомобилите си.

В София област: Доброволци регулират и обезопасяват кръстовище

Доброволци регулират и обезопасяват кръстовище в София област. Опасното кръстовище е вход и изход на Горна Малина, където всеки ден хиляди шофьори рискуват да станат жертва на катастрофа. Липсата на видимост кара шофьорите да навлизат в насрещното, за да направят един ляв завой, съобщи Нова телевизия.  

Софийска районна прокуратура задържа мъж, заканил се с убийство

Под надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу мъж, заканил се с убийство в столицата. На 12 юни около 3,55 часа в София,  ж.к. „Студентски град“ обвиняемият Д.С., се заканил с убийство на Б.В., с думите „Ще те застрелям! Това ли искаш!“ и насочил към нея пистолет, като произвел осем изстрела.

В Столична община: Обсъждат финансовите отчети на общинските търговски дружества (СНИМКИ)

Стартира разглеждането на годишните финансови отчети за 2020 г. на всички общински търговски дружества в Столична община. Зам.-кметът на София с ресор "Финанси и здравеопазване" Дончо Барбалов е председател на  44-членната комисия, съставена от общински съветници от всички политически групи в СОС. Задачите на т. нар. балансова комисия е да разгледа финансовите отчети (ГФО) и отчетите за изпълнение на бизнес-плана на всички еднолични търговски дружества със 100% участие на СО. Изслушани ще бъдат още докладите за дейността на одитните комитети за 2020 г. и финансовите резултати на дружествата в ликвидация.

В столична болница спасиха митралната клапа на 36-годишен мъж (СНИМКИ)

Митралната клапа на 36-годишен мъж бе спасена със сложна с 3D ендоскопска кардиохирургия в Отделението по Кардиохирургия в УМБАЛ „Аджибадем Сити Клиник“ с ръководител д-р Асен Келчев. Петима пациенти на възраст между 32 г. и 67 г. получиха високоспециализирани сърдечни операции със модерната апаратура.

Арестуваха за 72 часа 22-годишен за стрелба в столичния Студентски град

Столични полицаи арестуваха за 72 маса млад мъж за стрелба в блок 12 в Студентски град в София. Екшънът е станал на 12 юни т. г. около 4 часа сутринта, съобщиха от СДВР. 22-годишният мъж е стрелял към домакинката на студентското общежитие. Насочил оръжието към жената и започнал да  вика "Ще те застрелям! Това ли искаш?“. последвала стрелба встрани от жената. Осемте куршума са в стената, уточниха от СДВР.

Ще се прави предпроектно проучване за ремонт на столичната "Любляна" (СНИМКИ)
Предпроектно проучване ще се направи за ремонта на столичната улица "Любляна" в район Овча купел-Столична община, научи Столица.bg. За тази година трасето не е включено в Капиталовата програма на Московска 33, но зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов е започнат и ще възложи поручване, каза пред Столица.bg кметът на Овча купел Ангел Стефанов. Улицата е една от павираните столични улици с доста натоварен автомобилен трафик, включително и камиони. Особено тежко е положението в отсечката от ул. Боряна до "Никола Петков". Живеещите там са подложени на шумов терор, особено нощен, когато джигити минават с бясна скорост по паважа.

Обновяването на градинката „Йоан Павел II“ в Лозенец приключва до края на юни (СНИМКИ)

До края на този месец ще приключи обновяването на градинката „Йоан Павел II“ в район "Лозенец"-Столична община. Това стана ясно днес при проверката на кмета на София Йорданка Фандъкова. Дейностите по обновяването ще се финализират до края на юни, а преди товапредстои засаждането на жив плет и озеленяване на зеленото пространство на бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“. Предвижда се да бъде засадена допълнително растителност от широколистни и иглолистни дървета.

Заради габарити на бусове ВАС спря търг за довеждащ транспорт в столични райони

Върховният административен съд (ВАС) спря търга за довеждащ транспорт в столичните райони. Решението са прекратяване е заради някои от обявените позиции с изисквания на електробуси и по отношение на документацията. Екип от експерти вече работи по новата тръжна процедура, която ще се съобрази с указанията на ВАС, научи Столица.bg. До решеване на спора в съда се стигна след жалби на участници в търга. Преди това Комисията за защита на конкуренцията ги отхвърли. Освен това тръжната документация и заданието на обществената поръчка са консултирани и одобрени от Управляващия орган на ОПОС, тъй като довеждащият транспорт е по проект по тази оперативна програма.

Над 6 леки катастрофи с тролейбуси и трамваи в София

Над 6 леки катастрофи има само до момента, днес в София, научи Столица.bg. Всички са с превозни средства на градския транспорт, но това не означава, че са виновни шофьорите на обществения транспорт. Слаба Богу всички ПТП-та по улиците на София са без пострадали хора, щетите се са само ламарини и фарове. Най-тежко пострада Шкода, която остана без задна врата след удар с трамвай 7. Инцидентът е станал около 15 часа на бул. Прага. 

Катастрофа затруднява движението по софийските "Кл. Охридски" и "Андрей Ляпчев"

Лека катастрофа, без пострадали хора, затруднява движението по столичните "Климент Охридски" и "Андрей Ляпчев" в кв. Дървеница. Преди минути на кръстовището се удариха джип Рейндж Роувър и Волво.  В момента движението е спряно и двамата шофьори се изясняват кой е крив, кой е прав. Това кръстовище е известно с много инциденти. Волвото е правило ляв завой от "Климент Охридски" към "Ляпчев", в посока Младост. Ударът е от дясната му страна.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right