Новините в София:Най-важното за деня 2 април, 2019 г.

Събитията от деня- 2 април

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 2 април 2019 г.

Кметът на Надежда пред Столица.bg: Искам да се реши проблемът с 800 незаконни гаражни клетки 
Инж. Димитър Димов е кмет на район "Надежда" от 2007 г. По време на управлението му районът бе включен в един от най-големите европейски проекти УРБАН като представител на Столична община. През есента приключи етап от реконструкцията на Северен парк, а тези дни ще се възобновят дейностите. Обновяването на кварталите в "Надежда" продължава, както и подобряване на инфраструктурата.


Специалисти: 51% от прегледаните деца се нуждаят от очила

Кампанията за безплатни очни прегледи на децата в детските градини в Столична община ще стане два пъти в годината. Досега тя се провеждаше през април и май. От тази година очен скрининг на малчуганите ще се прави и през септември и октомври. Това потвърдиха пред Столица.bg д-р Александър Оскар, шеф на очната клиника в Александровска болница и директорът на "Образование" в Столична община Мария Минчева. 

С 9% е намаляла престъпността в София

Намаление на престъпността с 9% и увеличение на разкриваемостта с над 2%, отчете вътрешният министър Младен Маринов та пресконференция на СДВР. Общо на територията на столицата престъпленията са 34%. Увеличен и броят на жертвите от катастрофи с 14, съобщи главен комисар Ивайло Иванов.

Експертен съвет не избра ограничители, питат и Зелени системи за кашпи


Общинския експертен съвет на НАГ не избра конкретен вид от предложените варианти на ограничители за ул. Граф Игнатиев. Четири варианта явно са затруднили специалистите на днешното им заседание, което приключи. Това беше първа точка в дневния ред на Експертния съвет. Вече трета седмица се очаква изборът на ограничители на трамвайното трасе, които ще бъдат подменени за трети път по ремонтираната централна улица, част от проекта „Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в Централна градска част на гр. София – зона 2“.

Идването на Папа Франциск променя движението в София

Визитата на папа Франциск в София през май ще донесе главоболия и на пешеходци, но и на шофьори. Ще има много улици затворени.Проверките на лични документи ще бъдат повече от чести. Специален щаб вече изпипва и най-малките дейтали по организирането на посещението, съобщават от МВР. Идването на главата на Римокатолическата църква в София се смята за много рисково и трябва да се помисли за всички мерки, с които да се избегне терористичен акт.

Акция "Скорост" излови 740 нарушители в София
Продължава акция "Скорост" на Пътна полиция в цялата страна. 740 нарушители са само в столицата за първите часове на 24-часовата операция, съобщиха за Столица.bg от Пътна полиция в София.  Акцията продължава до утре, а около обяд ще бъдат обявени окончателните резултати. Към момента не може да се каже по кои булеварди и улици са най-много нарушителите в столицата. Това ще покажат утре резултатите от анализите на специалистите.

Ако в Кърджали паркират по тротоарите, в София е забранено

Трудно е за шофьорите, пристигнали в София да шофират и да паркират само на определените места в столицата. Особено име е трудно, защото трябва да спазват установените правила. Особено им е трудно и да плащат за паркиране в зелена или синя зона. Автомобил с регистрация в провинцията е поредното доказателство за трудностите, които изпитват шофьорите в столицата.

"Витиня" е затворен, ТИР и кола се удариха

Автомобил, който е пътувал в посока София, се е ударил челно с ТИР в тунела "Витиня". След това се е завъртял и се е блъснал в бус с платформа. Движението в тунела временно е спряно,съобщиха от МВР. Ранен е шофьорът на колата.Екипи на Спешна помощ и "Пътна полиция" пътуват към инцидента. Обходно трасе за трафика по магистрала "Хемус" заради инцидента е  старият път за София.

Детектор на лъжата за собственика на парите, намерени на "Симеоновско шосе"

На детектор на лъжата ще трябва да премине този, който претендира за намерената преди дни сума на бул. "Симеоновско шосе" в столицата. Тогава млад мъж откри банкнотите, не ги прибра за себе си, а ги отнесе при униформените в IV РПУ.Това съобщи Нова телевизия, цитирайки Румен Костадинов, директор на РПУ-то.

Столичният кмет: Подкрепям арх. Здравков да не се удължава разрешителното на "Златен век"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова твърдо застава зад позицията за сградата "Златен век" на ул. Златен рог 10 в кв. Лозенец. "Подкрепям позицията на главния архитект на София Здравко Здравков да не се удължава разрешителното. Мястото на тази висока сграда не е там", категорична бе Фандъкова. От "Артекс" трябвало да си подновят разрешителното до края на 2018 г., а те оттеглили документите.


 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right