Времето и предстоящите събития в София на 17 юли

Времето и предстоящите събития в София на 17 юли

Снимка: Столица.bg

Времето на 17 юли 2023 г.

Слънчево и горещо ще е времето в столицата днес. Още сутринта термометрите ще показват около 22 – 23 градуса, а по-късно през деня максималните температури ще достигнат до 34-35 градуса.

Днес валежи не се очакват. Ще духа слаб вятър от запад – североизток.


Предстоящи събития:

9:30 ч. Архиерейска света Литургия в митрополитски храм „Св. Марина“, в двора на Софийска света митрополия.

10:00 ч. Подписване на договор за партньорство между Националния археологически институт с музей (НАИМ) при БАН и Българската телеграфна агенция (БТА). Събитието ще се състои в Национален пресклуб на БТА – София.

11:00 ч. Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, ръководството на Центъра за градска мобилност и партньори ще представят актуални данни и резултати от въвеждането на новата електронна система за таксуване в градския транспорт. Срещата ще се състои в голямата шатра на Sofia Summer Fest /зад Музея „Земята и хората/

11:00 ч. Представяне на резултатите от проект „Стратегическо сътрудничество между България и Норвегия в подкрепа на международния ангажимент на България за борба с антисемитизма и опазване на еврейското наследство“. Събитието ще се състои в Национален пресклуб на БТА – София.

13:00 ч. Пресконференция на тема: 120 години от Илинденско-Преображенското въстание и предстоящата тържествена научна сесия за отбелязване на годишнината. Събитието ще се състои в Национален пресклуб на БТА – София.

20:00 ч. Постановката „Аз и ти, преди ние" с участието на Йоанна Темелкова и Владимир Михайлов ще бъде поставена на сцената в Южен парк II, зад музей „Земята и хората“. Представлението е част от програмата на Sofia Summer Fest.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 май. Мотористка е в "Пирогов" след сб...

Прочети още keyboard_arrow_right