Времето и предстоящите събития в София на 6 ноември 2022 г.

Времето и предстоящите събития в София на 6 ноември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Времето на 6 ноември 2022 г.

Значително по-хладно от вчера ще е времето в столицата днес. Минималните температури сутринта ще бъдат около 8 градуса, а максималните по-късно през деня ще достигнат едва до 14 градуса.

Почти през целия ден над София ще има купесто-дъждовна облачност, като до обяд се очакват и превалявания от дъжд. В следобедните часове валежите ще спрат, но облаците ще останат. На моменти все пак се очаква слънцето да се покаже. Ще духа слаб югоизточен вятър.  

Предстоящи събития:

9:00 ч. Заупокойна света Литургия в митрополитския катедрален храм „Св. вмчца Неделя“, по повод 10 години от блажената кончина на Българския патриарх и Софийски митрополит Максим.

11:00 ч. Детското представление „Червената шапчица“ по едноименната приказка на Шарл Перо ще се играе в Общински театър „Възраждане“. Участват: Лили Шомова, Роберт Янакиев, Ивет Радулова, Свежен Младенов, Донка Аврамова - Бочева, Мариана Жикич

14:00 ч. Прожекция на филмите, създадени от столични ученици по проекта на The Beit Project „Номадската класна стая“. Събитието ще се състои в Дом на киното, при вход свободен. В процеса на работа учениците за имали за задача в малки екипи да създадат кратки филми, обвързани с избран от тях исторически обект, който са проучили заедно по време на проекта. След работата на терен участниците сами монтират своите филми, като взимат участие и в специално подготвени по темата работилници.

16.00 ч. Президентът Румен Радев ще приеме на "Дондуков" 2 генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Матиас Корман.

19:00 ч. Представлението „Развратникът“ ще бъде поставено в Театър „Сълза и смях“. Участват: Ириней Константинов, Лилия Маравиля, Петя Силянова, Симона Халачева, София Маринкова.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 6 май 2024 г....

Времето на 6 май 2024 г. Топло с разкъсана облачност ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около...

Прочети още keyboard_arrow_right