Третокласници гостуваха в кабинета на кмета на Самоков Ангел Джоргов

-

Снимка: Facebook, община Самоков

Третокласници от основно училище "Кирил и Методий" гостуваха в сградата на Община Самоков, съобщават от администрацията.

Кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов и Красимира Костадинова - директор на дирекция „ТСУ и Европейски програми“, посрещнаха учениците и ги запознаха с отговорностите и задълженията на Общинска администрация. Децата и техните учители гостуват на кмета в рамките на проекта “Мисия: Кмет - Да имаме по-добър град за живеене!“, която има за цел развиване на ключови умения и нагласи – креативност, емпатия, решаване на проблеми, ефективно общуване, работа в екип, увереност, адаптивност и др.

Децата представиха ролева игра, показваща функциите на отделните звена в структурата на Общината. Под формата на свои рисунки те споделиха и идеите си в какъв град искат да живеят. Представата им за това включва градът да бъде чист, да има повече места за игри и спорт, да има кино и мол. От своя страна кметът Джоргов разказа колко е важно да си отговорен, упорит и да имаш добър екип в работата, от която зависи развитието на града и общината.

През миналия мандат инж. Ангел Джоргов беше заместник кмет на столицата в направление "Обществено строителство".

Учениците от училище "Кирил и Методий" са участници в Националната програма „Дизайн шампиони“, която се провежда в цялата страна. Програмата е създадена за деца от 5 до 10-годишна възраст в предучилищен и начален етап, като с нея децата и учителите получават качествени и подробно разработени образователни проекти с увлекателни теми от реалния живот.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

АПИ с проект за основен ремонт на 58 км от пътя София – Пловдив...

Агенция „Пътна инфраструктура" планира основен ремонт на 58 км от път I-8 София - Пловдив, в отсечката между Нови ...

Прочети още keyboard_arrow_right