Лесно ли се играе покер

Силентбет

Снимка: Силентбет

Без съмнение и до днес покерът е една от най-атрактивните и вълнуващи игри, повечето професионалисти често напомнят, че това заглавие е идентично с живота, особено след като знаем, че тук победата може да се постигне не само с дадената ни ръка, но и със самия блъф, което пък от своя страна превръща цялото преживяване в още по-вълнуващо.

С оглед на това, нека помислим разбира се и за самата игра и дали е лесно да се играе покер. Истината е, че тази игра, макар и да разполага с праволинейни правила, които са съвсем леко променени между една и друга разновидност, показват много сходни правила, но нека не забравяме, че те са само върха на айсберга. Както посочихме в горните редове, картите са само едно средство за победа. Всичко останало идва с малко повече опит, умението да блъфираме и дори да подвеждаме опонентите си да повярват, че имаме много по-голяма ръка от тяхната.

Ако погледнем малко по-сериозно професионалистите, те често успяват да спечелят дадено раздаване, без дори да показват картите си. С оглед на всичко това, можем спокойно да отговорим следното, покерът е изключително семпла и приятна игра, предоставяща огромни възможности за забавление и печалби, но в никакъв случай не трябва да се подценява, защото една грешка може да ни коства много.

Разбира се, в платформата на Silentbet ще открием, че можем да се запознаем много подробно с всички налични покер правила и дори да потренираме с виртуална валута без да се налага да рискуваме нищо, но тогава и печалбите не са реални. Препоръчваме тази опция за начинаещите почитатели, които биха поискали да се позабавляват и да видят какви са основните разлики между разновидностите, а в следващите редове ще посочим и някои от основите, с които професионалистите бързо успяха да влязат в клуба на милионера.

В зависимост от разновидностите, най-базовият покер ни позволява да получаваме 5 карти, а в някои случаи можем да имаме само две карти, като останалите се добавят на масата и са общи за всички играчи, те най-често са също пет и вашите две карти, плюс комбинацията от най-добрите три там ще оформи нашата ръка. Докато се наредят всички карти, играчът има право да вдигне залога, да се откаже и да върне картите си, както и да заплати повишилия се залог и да остане в раздаването или ако никой не повиши залога, да направи чек, с който да чака следващата карта, както и да пропусне възможността да повиши залога.

Що се отнася до ръцете, нека започнем от следното. Ако никой няма даден комбинация, то тогава печели най-високата карта в дадена ръка, която обикновено е асото. Следващите ръце по сила са една двойка - от вид, като тя може да бъде победена от по-висока двойка. Възможно е да притежавате две двойки, три карти от вид, така наречения стрейт - комбинация от 9, 10, вале, дама и поп, флъш - всичките пет карти са от една и съща боя, като в тази ръка победител е този с най-силна карта.

Фулхаус е ръка, в която имате една тройка и една двойка, а четири от вид отговаря много ясно какво точно представлява. Стрейтфлъш е ръка, в която имаме последователни 5 карти, при това от една боя, но завършва винаги с асо на финала - шансовете да се падне такава ръка е 1 на 650 000 и това също така е най-силната ръка. Ако разполагате с такава, всеки експерт официално ще заяви, че сте спечелили.

Разбира се, на думи ще видим, че правилата изглеждат малко сухи, но истината е, че тази игра е изключително развлекателна, позволява употребата на всякакви стратегии и доставя достатъчно шансове за победа, но те идват с много опит и внимание в детайлите. Затова ще кажем така, лесно е да играете покер, но професионалната кариера може да се случи едва след като сте успели да изградите своя собствена стратегия.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (18%, 21 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 31 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (11%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 37 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 13 Гласове)
Общо гласували: 115 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Главният изпълнителен директор на Летище София с лекция пред студ......

Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект - операторът на Летище София, изнесе лекция пред студенти от ...

Прочети още keyboard_arrow_right