Международен фестивал за компютърни изкуства „Компютърно пространство“ в София

-

Снимка: Facebook, Национален студентски дом

Международен форум за компютърни изкуства „Компютърно пространство“ започва в столицата утре, 26 октомври.

Събитието, което ще продължи до 28 октомври, се провежда за 35-а година и показва синтеза наука-технологии-изкуство. „Компютърно пространство“ е традиционно поле за изява на млади автори, студенти и ученици, както и едно от най-старите и популярни събития в Югоизточна Европа в областта на компютърните изкуства.

Международният форум за дигитални изкуства има конкурсна и фестивална част. Церемонията по награждаване на победителите ще се състои на 26 октомври от 13.00 ч. в Националния студентски дом. Интересни проекти в осем категории спорят за първите места - креативни идеи в областта на компютърната графика, компютърната анимация, електронната музика, уеб дизайн, интерактивни изкуства. Отличените на първо място във всяка категория ще получат и специалната статуетка на „Компютърно пространство 2023“.

Фестивалната част включва изложби, уоркшопове, семинари и представяния на проекти. Традиционно ще бъдат представени от авторите някои от спечелилите проекти в категориите - компютърни анимации и графики, интерактивни инсталации, уеб проекти и изпълнения на електронна музика. Сред акцентите тази година са изложбата и семинар „Светлопис“, в която ще бъдат демонстрирани култови марки прожекционни апарати; възможностите за дигитализация на миналото; съвременните аспекти на киберсигурността и образованието в областта на изкуствения интелект.

„Компютърно пространство“ се реализира с финансовата подкрепа на Столична община и е част от Календара на културните събития на София. Организира се и със съдействието на Министерство на образованието и науката, Национален студентски дом, Национален фонд „Култура“

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

По-често ще събират боклука по столичния бул. Витоша, но само пре......

След множеството сигнали от граждани за препълнени кошчета по столичния бул. "Витоша", от Столичен инспекторат съобщиха,...

Прочети още keyboard_arrow_right