Министър Калин Стоянов: Поставяме началото на практическото обучение на полицейските служители

-

Снимка: МВР

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно със заместник-министър Ивелина Дундакова и главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев на място се запознаха със започналия процес по обучение на полицейските служители.

Гостите проследиха тренировъчния процес, организиран в Академията на МВР в София за ръководни служители от областните дирекции на МВР. Заложената цел е повишаване на професионалната квалификация, компетентност и практически умения на служителите.

„Анализите, които направихме, показват, че обучението само и единствено на входа на системата при кандидатстване в структурите на Министерство на вътрешните работи, не е достатъчно. То трябва да продължи и през всяка година, системно и периодично“, коментира министър Стоянов.

"Целта е да поставим служителите максимално близо до реалните ситуации, с които се сблъскват всекидневно - при извършването на полицейски проверки те ще действат в рискови ситуации - извеждане на лица от автомобил, задържане, преследване и други критични ситуации. Този процес е изключително необходим и независимо, че във времето е бил забавен и неглижиран, считаме, че той трябва да бъде изведен на дневен ред", категорично заяви вътрешният министър. Той посочи, че в отговор на поставените цели обучението е стартирало миналата седмица по негово разпореждане и със заповед на главния секретар на МВР.

В Академията на МВР курсът на обучение ще преминат всички ръководни служители от областните дирекции, които в последствие ще предадат наученото на колегите си по места. Допълнително този процес стартира и в съответните дирекции, като служители от секторите „Специализирани тактически действия“ ще предават на терен своя опит на полицаите в рамките на организираните практически занятия. Идеята е това обучение да бъде системно, периодично, без прекъсване. Затова то ще бъде заложено в годишните планове на абсолютно всяка областна дирекция. По думите на вътрешния министър, ръководството на ведомството поставя началото на процес на надграждане на знанията на служителите на МВР.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

По-често ще събират боклука по столичния бул. Витоша, но само пре......

След множеството сигнали от граждани за препълнени кошчета по столичния бул. "Витоша", от Столичен инспекторат съобщиха,...

Прочети още keyboard_arrow_right