Приемат кандидатури за наградата на Столична община за най-добър млад учен

-

Снимка: район Средец

За шестнадесета поредна година Столична община ще отличи най-добърия млад учен на Софийския университет “Св. Климент Охридски“ за 2024 г.

Наградата се връчва ежегодно през месец ноември. Предложенията за носител на наградата ще се приемат до края на месец юли 2024 г., съобщават на сайта си от университета. Кандидатурите се предлагат с решение на Факултетния съвет на висшето училище, като предложението се придружава от препоръка за дейността и заслугите на кандидата; научна биография и списък с публикациите му. За периода на присъждане на наградата един факултет може да прави предложение само за една кандидатура, допълват от висшето учебно заведение. Номинираният за наградата не трябва да е навършил 35 (тридесет и пет) годишна възраст, към деня на постъпване на предложението за награждаване, както и да е в трудово правоотношение със Софийския университет.

Целта на наградата е да потвърди признанието от страна на Столична община към младото поколение учени от всички научни области на най-голямото висше учебно заведение в страната. Отличието ще бъде връчено на академична церемония от кмета на Столична община или оторизиран от него представител.

Средствата за наградата се осигуряват от бюджета на Столична община. Освен паричното си изражение, отличието има и материални носители - свидетелство за присъждането му, както и плакет с логото на Софийския университет и герба на Столична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Прокурори от Софийския апелативен район за проекта на ЗСД: В Прок......

Прокурори от Софийския апелативен район изпратиха до медиите своето становище за проект на новия Закон за съдебната влас...

Прочети още keyboard_arrow_right