В Хелзинки дадоха за пример столичния зоопарк

В Хелзинки дадоха за пример столичния зоопарк

Снимка: Зоологическа градина - София

Екип на софийската зоологическа градина гостува на Хелзинкския зоопарк (Korkeasaari Zoo), където се проведе поредната годишна конференция на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите (ЕАЗА). На нея присъстваха 887 делегата, от 372 институции от общо 70 страни, съобщава от зоологическата градина.

Столичният зоопарк e член на ЕАЗА от април 2023 г. и в срещата участваха директора на зоопарка ланд. арх. Добромир Бориславов и главният куратор Радко Сертов.

По време на интензивната петдневна програма бяха проведени  редица презентации, тематични курсове, сесии и срещи, свързани с консервационни проекти, средово обогатяване и благосъстояние на животните.

Софийският зоопарк беше даден като пример за добри практики за отглеждане на бърнестите мечки в рамките на участието му в Европейската програма за застрашени видове за този вид бозайници.

„Обмяната на опит и международното сътрудничество са в основата на борбата за опазване на биоразнообразието, което е една от основните цели, към които зоопарковете в наши дни се стремят като образователни и природозащитни организации. Зоологическа градина – София не прави изключение и продължава пътя си на успешно развитие, следвайки европейските практики“, посочват от зоологическата градина.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Проверяват сирените в София...

Тест на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението ще се проведе на територията на Столи...

Прочети още keyboard_arrow_right