Три спектакъла на Народния театър с юбилейни представления

-

Снимка: Столица.bg

Три спектакъла на Народния театър "Иван Вазов" отбелязват тази седмица своите юбилейни представления, съобщават от трупата.

На 11 май за стотен път ще се играе „Три високи жени“ от Едуард Олби на режисьора Стефан Спасов, с участието на Мария Стефанова, която на сцената си партнира с Виктория Колева, Радина Боршош/ Василена Винченцо и Явор Вълканов.

На 12 май е 50-ото представление на „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ от Пейо Яворов на режисьора Бина Харалампиева, с участието на Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Иван Юруков, Радина Боршош, Богдан Бухалов и Неделин Найденов.

Същия ден е и 150-ото представление на спектакъла „Две“ от Таня Шахова на режисьора Юрий Дачев. Спектакълът разказва за големите български поетеси Елисавета Багряна и Дора Габе. Участват актрисите Мария Каварджикова, Бойка Велкова и Ева Тепавичарова. Сценографията и костюмите са на Радина Близнакова, а музиката – на Асен Аврамов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

С концерт в столичния храм "Света Параскева" отбелязват 110-годиш......

С концерт в софийската църква "Света Параскева" ще бъде чествана 110-годишнината на неповторимия оперен певец Борис Хрис...

Прочети още keyboard_arrow_right