В УНСС София обсъдиха създаване на Академия по електронно управление

В УНСС София обсъдиха създаване на Академия по електронно управление

Снимка: УНСС

В един от големите университети у нас ще открият бакалавърска програма по киберсигурност

Създаването на Академия по електронно управление, в която студентите на УНСС да усвоят специфични умения лично от представители на Министерство на електронното управление, беше дискутирано на среща между министър Георги Тодоров и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, съобщиха от УНСС.

Необходимостта от кадри за електронното управление да бъде решена и чрез създаване на бакалавърска програма по киберсигурност, беше втората важна тема ,която дискутираха представителите на двете институции.

Също така електронното уверение и други дигитални услуги за студенти, разработени от Университета за национално и световно стопанство, могат да станат част от държавния регистър на електронни услуги. За това предстои да бъде създадена специална работна група с представители на министерството и университета.

„Съвместната ни работа е от взаимна изгода и считам, че има много възможности да си партнираме. Това, което сте направили във връзка с дигитализацията във вашия университет е впечатляващо“, каза по време на срещата министър Георги Тодоров.

„И ние виждаме много ползи във взаимното сътрудничество с вашето министерство. Смятам, че образованието трябва да отговори на съвременните заплахи в киберпространството, както и да насърчаваме дигитализацията“, каза ректорът проф. Димитър Димитров.

В срещата участваха още доц. д-р Росен Кирилов, зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност в УНСС, Константин Азов, началник на политическия кабинет на министъра на електронното управление, Николай Минев, директор на дирекция „Системи и компоненти на електронното управление“ и Младен Петров, изпълнителен директор на агенция „Инфраструктура на електронното управление“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Порой наводни подлеза на НДК...

Гръмотевична буря и порой се изсипаха над София този следобед. За кратко време столичният булевард „Витоша“ ...

Прочети още keyboard_arrow_right