Възстановяват движението на влакове от София до Павел баня

-

Снимка: БДЖ

След проведени разговори между кмета на Павел баня Иса Бесоолу, министър Георги Гвоздейков и председателят на ПГ по транспорт в НС Халил Летифов е взето решение графикът на влаковете ще бъде съобразен с това да имат спирка и на ЖП гара – Павел баня, както беше до скоро, съобщават от местната администрация.

Новият график за движение на влаковете влезе в сила на 10 декември. Той предвижда през следващата година превозът на пътници да се извършва с общо 565 влака, от които 89 бързи влака (8 от тях ще се движат само през летния сезон), 128 пътнически влака и 348 крайградски пътнически влака, някои от които ще се движат само в определени дни от седмицата или определени периоди от годината. Предвидено е движението и на 8 международни бързи влака. При изготвянето на новата транспортна схема, БДЖ всяка година съгласува движението на бързите и пътническите влакове с областните и общинските администрации по места.

Движението на влакове между София и Павел баня ще бъде възстановено от началото на новата 2024 г., като е обезпечено и предвижването на пътници от железопътната гара в Павел баня до града и обратно. На разположение на пътниците ще бъде осигурен индивидуален транспорт, който те ще могат самостоятелно да поръчват след позвъняване на телефонен номер, посочен на видно място, както на жп гара "Павел баня", така и на автогарата в града, в хотелите и санаториумите. Това нововъведение се налага, предвид факта, че няма постоянен пътникопоток от гарата до града и обратно, допълват от администрацията.

"Имам уверението на съответните институции, че в началото на новата година, бързите влакове с ЖП спирка – Павел баня ще бъдат възстановени, така че на пътниците няма да им се налага да ползват прикачване през други градове", отбеляза кметът Иса Бесоолу, като благодари на министър Гвоздейков и г-н Летифов за диалогичността им и светкавичното решаване на проблема.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Въвеждат системи за видеонаблюдение във влаковете...

След инцидента, при който пътник нападна кондуктор във влака от Видин за София, „БДЖ-Пътнически превози“ въз...

Прочети още keyboard_arrow_right