Зам.-кметът Албена Атанасова поздрави хората с увреждания в София

Зам.-кметът Албена Атанасова поздрави хората с увреждания в София

Снимка: Столична община

На 3 декември много страни по света отбелязват Международния ден на хората с увреждания, официално обявен от Генералната асамблея на ООН през 1992 г. По този повод заместник-кметът по направление “Социални дейности и интеграция на хора с увреждания” в Столична община Албена Атанасова отправи поздрав към всички жители на София в неравностойно положение.

„Изразявам своето уважение и възхищение на волята и достойнството, за силния ви дух и стремежа да направите живота си по-пълноценен и по-радостен. На всички вас желая здраве, сила и кураж, за да се справяте с трудните моменти."

Тя посочи, че приоритет в дейността на Столичната община е и ще продължава да бъде подкрепата към хората в неравностойно положение чрез осигуряване на възможности за активното социално включване.

„Този ден е най-подходящият повод да изкажа и сърдечните си поздравления към всички организации на и за хората с увреждания – хората, които ежедневно, с воля и кураж се трудите за усвояване на знания и умения, за постигане на независим живот на хората от уязвимите групи и тяхната пълноценна интеграция. Дейността Ви обикновено не е толкова видима, но резултатите на Вашия труд са значителни. Ежедневно, с много търпение и последователност, Вие изпълнявате благородната си мисия да оказвате помощ на най-уязвимата част от нашето общество – хората с увреждания. За вашата професия се изискват не само голямо сърце и качества като милосърдие и съпричастност, но и готовност за поемане на голяма отговорност“ – се казва още в поздравителния адрес.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Софийският университет с конференция за медийната грамотност на у......

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ организира еднодневна конференция на тема „Интегрален по...

Прочети още keyboard_arrow_right