Вдигат стари коли в столичния Люлин-3

-

Снимка: Столичен инспекторат

В 3-ти микрорайон на столичния район "Люлин" се репатрират излезли от употреба моторни превозни средства, съобщават от Столичен инспекторат.

Днес се преместват стикирани автомобили от ул. "Георги Дражев" и ул. "Матей Преображенски". Продължава и стикирането на автомобили, които отговарят на критериите за ИУМПС.

Според Наредбата, ако автомобил е паркиран на общински или държавен терен, но е с изтекла валидност на последния годишен технически преглед повече от три месеца, собственикът му ще трябва да го премести добоволно. В противен случай съответната районна администрация започва процедура по принудителното премахване на автомобила.

След репатриране автомобилите отиват на наказателен паркинг, където собствениците им имат три месеца да ги приберат срещу заплащане на съответните такси. Срокът за това е 3 месеца. Ако собственикът на превозното средство не се яви до три месеца след репатрирането, автомобилът се предава за разкомплектоване, т.е. предава се за скрап.

Тези коли, които застояват на обществени площи и не се използват вече често стават обект за замърсяване и възпрепятват ползването на заетите от тях пространства, затова собствениците им се съветват да предприемат в срок действия по преместването им, отбелязват от инспектората.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ремонтират филиала на Столична библиотека в Люлин...

През 2024 г. се навършват 40 години от откриването на филиала на Столична библиотека в район „Люлин“. Във вр...

Прочети още keyboard_arrow_right