В "Лозенец" ремонтираха аварийно 120 ОУ „Георги Раковски“

-

Снимка: Facebook, Константин Павлов-кмет на район Лозенец

Приключва аварийният ремонт на сградата на 120 ОУ „Георги Раковски“ в район "Лозенец" в столицата. За това се похвали кметът на района Константин Павлов.

По думите му, е решен един проблем, който отдавна тормози учители и ученици в 120 ОУ. Става дума за пропадането на южната фасада в третия корпус на сградата – едноетажна пристройка без сутерен, в който сега се помещава училищната администрация. За период от около 18 месеца пукнатините по фасадата на сградата са започнали да се отварят и са придобили плашещи размери.

Според техническите лица, проблемът идва от останали каменни основи от първата сграда, построена през 1908 г. Те са били вградени в разширението на училището през средата на ХХ век. Друго обстоятелство, което е способствало проблема, е наличието на телекомуникационна шахта, през която водата от зелените площи се е просмуквала право в старите основи.

След ремонта нуждата от шахта е отпаднала, направена е замазка под алеята, монтирани са и линейни отводнители, които да събират водата от зелената площ. Пукнатините в зидарията са запълнени. Така проблемът е решен и остана единствено бояджийската работа.

"Доволен съм, че изпреварихме пролетните дъждове", отбеляза кметът Константин Павлов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Приключи ремонтът на ул. „Сашо Николов – Сладура“ в Лозенец...

Приключи ремонтът на ул. „Сашо Николов – Сладура“ в участъка между ул. „Борис Руменов“ и у...

Прочети още keyboard_arrow_right