СОС дава 196 000 лева за ремонт на спортна площадка в "Надежда-2"

-

Снимка: Столица.bg

Столичният общински съвет ще разгледа на заседанието си в четвъртък отпускане на 196 хил. лв. за цялостен ремонт на спортната площадка пред бл. 220 в квартал Надежда-2, съобщават от пресцентъра на СОС. Средствата ще бъдат осигурени от Специализирания общински приватизационен фонд.

Съществуващата спортна площадка - футболно игрище, находяща се до блок 220 в ж.к. „Надежда -2 част“ е в лошо състояние, амортизирана от постоянната експлоатация от страна на деца и възрастни. Настилката и оградата са силно компрометирани, което прави площадката негодна за използване по предназначение. Налице е обективна необходимост от цялостна подмяна на съществуващото асфалтово покритие с настилка от изкуствена трева, от изграждане на нова ограда, както и от ремонт на прилежащите към площадката тротоари.

„Надежда е един от районите на София, в който ръстът на строителството на нови жилищни сгради през последните няколко години е осезаем. Ежегодно се увеличава броя на живущите, на младите хора и семейства с деца. Ние сме длъжни да осигурим осъвременени площи и съоръжения за масов спорт, места за отдих и забавления на децата, младежите и останалите жители на района. Изграждането на нови и реновирането на съществуващи спортни игрища и детски площадки, отговарящи на съвременните европейски изисквания за безопасност, от една страна ще отговори на потребностите на жителите на района, ще ги насочи към масов и достъпен начин на здравословен живот и създаване на трайни навици за поддържане на физическа култура и удоволствие от спорта, а от друга страна ще допринесе за обновяване на жилищните пространства“, коментира решението на СОПФ един от вносителите на предложението.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ученици от столичното 54 СУ - на Еко експедиция в столичния "Наде......

Децата от столичното 54 СУ проведоха Еко експедиция в училището и по улиците в квартала, разказаха от района. Инициатива...

Прочети още keyboard_arrow_right