Разширението на Околовръстния път от Бъкстон до Люлин - без връзки с кварталите?

-

Снимка: Facebook

На работна среща в МРРБ е бил обсъден напредъка по разширението на Околовръстния път от бул. "Братя Бъкстон" до АМ Люлин. За срещата разказа кметът на район "Овча купел" Ангел Стефанов.

Един от въпросите, които са повдигнати, е необходимостта от запазване на връзката между локалните и транзитни платна в участъка между ул. Любляна, ул. Боряна и Никола Петков. В идейния проект тази възможност е предвидена. На срещата е взето решение за извършване на компютърна симулация за анализ на трафика и потребността от такава връзка.

"След като в проекта на кръстовището между Цар Борис III и Околовръстния път отпаднаха преките връзки между наземните платна и виадукта, смятам, че отпадането на втора подобна връзка в близост, силно ще ограничи достъпа на старата част на Овча купел и кв. Горна баня до безконфликтните ленти. Под риск може да се окажат и подходите до бъдещата детска болница", отбелязва Ангел Стефанов.

Той заявява категорично, че ще следи както изпълнението на проекта, така и процеса по измерване и анализ на въпросното моделиране, за да не се допусне превръщането на Околовръстния път в транзитна градска магистрала, която цели 3,5 километра да не обслужва местните квартали и граждани на Овча купел.

"Щом на Борис няма да има, ако и на Любляна няма - откъде ще се влиза в този квартал? С хеликоптер ли ще се каца само?", коментира под публикацията Теодор Минчев. Общинският съветник Борис Бонев също подчертава важността на директната връзка между Южната и Западната дъга на София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Строители ремонтираха за своя сметка разрушена улица в столичния ......

До дни ще приключи реконструкцията на ул.  "Пиер дьо Ронсар" в район Овча купел, съобщи кметът на района Ангел Стеф...

Прочети още keyboard_arrow_right