Кметът на „Средец“: Системата за вземане на решения в София „плаче“ за ремонт

Кметът на „Средец“: Системата за вземане на решения в София „плаче“ за ремо

Снимка: Столица.bg

"Системата на вземане и изпълняване на решения в Столична община „плаче“ за един много хубав ремонт и пренареждане", това каза кметът на район "Средец" Трайчо Трайков в ефира на радио "Фокус".

Изказването му е по повод казуса с разкопаването на новоизграден тротоар при "Орлов мост" и полагането на колчета по искане на общинския съветник Борис Бонев, без за това да е уведомен районният кмет.

Трайков уточни, че още през 2020 година е внесъл предложение за решаване на въпроса с тротоара до "Орлов мост" и възможността живущите в района да могат да преминават с автомобилите си, но нищо не е било предприето.

Той уточнява, че за тази дейност отговаря не самият районен кмет, а нарочна Комисия по управление и анализ на трафика в Столична община.

И така до момента, в който гневни граждани не са подали до Трайков сигнал, че тротоарът се разбива и се полагат ограничителни колчета по средата му.

„Оказа се, че 2 години след моето предложение е постъпило друго предложение от общинския съветник (б.р.: съветникът Борис Бонев). Комисията обаче, без да ни уведоми, също и г-н Бонев не ни е уведомил със своето писмо за такова предложение, то въобще не е адресирано до нас. Без никой да поиска становището на Район "Средец", се е взело това решение, възложено и е изпълнено. Т.е. беше започнато да се изпълнява", каза Трайков.

От думите му стана ясно, че е оплетена системата за взимане и изпълнение на решения в София -  кой какво върши, за какво отговаря, за какво е въвлечен и с колко други структури и хора и звена по пътя до изпълнението си взаимодейства. Според него, всичко това може да се оптимизира.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Откриват обновения площад "Вацлав Хавел" в София...

Обновеният площад "Вацлав Хавел" в София ще бъде официално открит на 5 юни – понеделник, от 18:30 ч., съобщават от...

Прочети още keyboard_arrow_right